Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

joi, 30 aprilie 2020

Sîrbulescu sau Roșioru? Cine este mai vinovat? Amândoi sunt vinovați; dar Sîrbulescu cel mai mult. Vezi imaginile!

Foto: Știrile M. Captura foto de pe video-ul realizat de Știri Din Surse Buzău.

Cert este ca zgaiba din fata Primariei Buzau, a pornit de la aceasta lovitura de dosar, acrosata de catre consilierul local Silviu Rosioru, ziaristului Cristian Sirbulescu. 

Aici nu are importanta ce a spus ziaristul despre consilier, cu o zi inainte, dupa cum noteaza Stiri din Surse Buzau. Nu! Deci, consilierul Silviu Rosioru nu avea nicio justificare sa recurga la acest gest narod, de "a lovi" un jurnalist care a vorbit ceva nu prea ortodox despre el. 

Citez din Stiri din Surse Buzau, ce ar fi zis Cristian Sirbulescu, ziaristul, despre S. Rosioru:
 Ați văzut mă ce a pățit Silviu Roșioru, asta care a fost consilier local municipal? Cerșea la colț la primărie, m-am dus să-i cumpăr o pâine, că eu nu dau bani la cerșetori.

Nu stiu daca de la aceasta a pornit taraboiul si daca pentru aceasta l-a acrosat S. Rosioru pe C. Sirbulescu, dar cert este ca aici a gresit-o consilierul local Rosioru, intrucat acesta nu este un gest demn de o persoana publica, consilier local la Primarie de oras. Si probabil ca si domnul consilier recunoaste ca a fost un gest necugetat. Si poate ca va si spune asta public, pentru a i se ierta cumva "pacatul" acesta. 

Pe de alta parte, nu putem trece cu vederea nici agresivitatea ziaristului, care, atunci cand a primit lovitura de dosar peste fata, trebuie mentionat, era foarte calm si probabil astepta sa puna cateva intrebari domnului consilier, intr-o scurta declaratie de presa, care s-ar fi presupus ca va fi oferita de domnul Rosioru si de alti membri ai CLM Buzau. Deci, la momentul acrosarii de catre consilier a ziaristului, ziaristul era calm. Dupa aceea, s-a schimbat situatia - si dupa cum vom vedea din pozele urmatoare, din capturile urmatoare, ziaristul il imbranceste si il loveste pe consilierul Rosioru, nu o data si nici macar de doua ori, ci de trei ori, pana cand intervine si Politia ca sa-i desparta. Probabil ca ziaristul, foarte culegator de informatii, ca aceasta este si meseria de jurnalist, l-ar fi lovit si l-ar fi bruscat si l-ar fi imbrancit pe consilier, pana ii scotea toate informatiile afara, daca nu era Politie in zona. 
 Aici avem prima lovitura sau imbranceala, ce-o fi, ca mai deranjeaza si stampila asta cu "StiriDinSurse..." care blureaza o parte din imagine si nu se vede exact daca loveste sau imbranceste, domnul ziarist Sirbulescu, - dar este ceva puternic, oricum, fiindca daca veti urmari filmul cu atentie, se duce vreo trei patru pasi in spate domnul consilier, in urma acestei imbranceli sau lovituri, ce-o fi ea.

Apoi, vine si cea de-a doua imbranceala, la cateva secunde dupa aceea:
Aici pare ca ziaristul ii infige mainile in piept consilierului Rosioru si il impinge in spate. 

Apoi, vine si cea de-a treia imbranceala marca Sirbulescu, la adresa consilierului local Silviu Rosioru, aceasta si cu Politia aproape intre ei.
La cea de-a treia imbranceala, ziaristul foloseste chiar si genunchiul, pentru o lovitura mai sub centura, asa, ca intre barbati. Nu cred ca a ajuns sa-l si loveasca cu genunchiul pe Rosioru, fiindca nu se vede nicio reactie a consilierului, dar instinctul ziaristului de a lovi cu genunchiul se vede lamurit. Noroc ca a intervenit Politia si a rezolvat problema repede. 

Stiri din Surse Buzau mai acuza si Politia ca nu a intervenit la timp, ca bla-bla-bla... Dar timpul in care se petrec toate acestea, este foarte scurt: Vreo 30-40 de secunde. Asa ca si Politia a asteptat sa se calmeze ei de la sine, fiindca nu cred ca se gandea nimeni de acolo, dintre spectatori, cand l-a lovit consilierul pe ziarist, ca se va lasa si cu imbranceli destul de serioase. Politia a reactionat destul de repede, tinand cont ca toate s-au petrecut in maxim 40 de secunde. 

In concluzie, chiar daca foarte multi l-au injurat pe consilier pentru ca l-a lovit pe ziarist (ceea ce nu se face), totusi, nici jurnalistul nu s-a comportat ca un ziarist! Sa fim seriosi! Acela nu este comportament de ziarist! Ambii sunt vinovati, dar balanta inclina tot mai mult spre ziarist, ca este mai vinovat, tinand cont si de cele trei imbranceli. 

Daca un politician isi permite sa se comporte astfel cu un ziarist, ziaristul trebuie sa stie ca nu el il poate sanctiona pe politician prin imbranceli, ci oamenii cu stampila. Este cea mai buna sanctiune. Si daca ziaristul crede ca este bine, poate sa cheme politicianul in instanta pentru asa ceva; nu sa se ia la bruscat si la imbrancit cu politicianul. 

Din ce a rezultat la aceasta imbranceala, tot ziaristul a cazut cel mai prost, fiindca acela nu este nicidecum comportament de ziarist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu