Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

luni, 27 aprilie 2020

Site-ul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, de pe care se ghidează autoritățile române, este în urmă cu datele.

Voi lua la puricat un pic site-ul acesta al "

Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor

O agenție a Uniunii Europene"


Asadar, am vazut ca autoritatile romane se ghideaza de pe acest site in privinta evolutiei coronavirusului in Europa si am vrut sa vad daca este punctual. Dar, nici pe departe. Incepem cu o prima captura facuta de pe acest site, pentru a vedea ce date ne prezinta ei astazi, acum, la ora aproape de 17: 
Asadar, spune foarte clar, la inceputul insiruirii de tari si evolutia Covid-19 prin acele tari, ca datele sunt prelucrate de astazi, 27 Aprilie 2020. Bun! Acum, ca ne-am lamurit de cand sunt datele din imagine, sa privim la Romania, fiindca aici cu totii stim cate cazuri sunt inregistrate, intrucat ne-au informat autoritatile. Dar, sa nu uitam, ca datele prezentate de site-ul fotografiat, sunt cele pentru ziua de ieri, fiindca au fost colectate azidimineata, inainte sa se anunte in Romania datele pentru azi. Bun! Si ce cifre am avut noi ieri? 
N-am facut o captura de ecran, dar pot adauga o imagine creata de mine, dupa Worldometer, care preia cifrele oferite de stirioficiale.ro. Asadar, voi reda imaginea creata de mine si postata deja de azidimineata. 
Asadar, acestea sunt cifrele pentru Romania pe ziua de ieri. Ce avem noi pe site-ul despre care vorbim? 
Haideti sa adaug si un tabel, foto-copiat tot de pe acel site, care prezinta mai pe scurt ce spune si mai sus: 
Asadar, la Romania, ne este aratat ca ieri a ajuns la un total de 11036 de cazuri de Covid-19 si 608 decese. Cate am inregistrat noi ieri? 11036 de cazuri in total si... 618 decese. Deci, decesele sunt in urma rau. 

Haideti acum sa luam Germania! 
In Germania, ne sunt aratate un total de 155.193 de cazuri de Covid-19 inregistrate pana aseara si 5750 de decese in total. Acum, pe informatiile preluate de pe Worldometer, care sunt preluate de pe site-ul oficial al nemtilor, ne arata ca Germania a inregistrat ieri (si aducem din nou o imagine creata de mine de pe Worldometer):
Germania deci, a ajuns ieri la un total de 157.770 de cazuri de Covid-19 si 5877 decese in total. Ce ne arata site-ul despre care vorbim? 155.193 de cazuri de Covid in total si 5750 decese. Acum, ca tot vorbim de Germania, voi veni si cu cateva capturi de pe site-ul german, sa vedeti cat de inteligent site au, ca au si actualizare automata de date pe Europa. Adica, sunt inaintea acestora de la ECDC. 
Prima captura, cu numarul de cazuri si tot tacamul, in Germania, in momentul la care am foto-copiat eu, adica in urma cu aproximativ 30 de minute. 
  Este cel mai bun site pe care l-am vazut. Arata clar pentru oricine, oricat de mult ar intelege sau nu. Asadar, la ora 16:45 cand am facut eu aceasta copie, cazurile in Germania aratau cum vedeti in imagine. Este si tradus textul in romana, fiindca asa imi traduce mie laptop-ul, prin Google Translate. 

Acum, facem si o captura de pe Worldometer (si o fac acum, fiindca n-am facut-o pana acum) si veti vedea mica diferenta, daca va fi, in cazul in care n-au actualizat si acolo intre timp. Oricum, cand m-am uitat eu, nu era o diferenta mare. 
Deci, nu au actualizat, insa, diferenta este de 7 cazuri care au fost adaugate intre timp la nemti, iar Worldometer nu le-a actualizat si pe acelea. Asadar, pe site-ul nemtesc sunt 157.953 de cazuri de Covid-19 in total, iar pe Worldometer sunt 157.946 de cazuri in total. La decese, pe site-ul nemtesc sunt 5984 de decese in total si pe Worldometer sunt la fel. Deci, asa stau lucrurile cu Worldometer. Aa, sa mai aruncam o privire si peste ECDC? N-are rost, fiindca oricum acolo sunt date inregistrate probabil de ieri, dar actualizate azidimineata... 

Iar acum, sa vedeti ce site inteligent au nemtii, voi adauga un grafic foto-copiat de pe site-ul lor, unde am selectat si cateva tari, pe care le afiseaza in timp real si cazurile in total de Covid-19. Numai la ECDC n-au ajuns datele. 
 Eh, Romania in timp real: 11.339 de cazuri de Covid-19. La ECDC vor aparea poate maine dupa-amiaza. Spania: 236.199 de cazuri in total. Italia: 197.675 in total. Germania: 157.953 in total. 

Asta inseamna sa fii neamț! Si romanii nostri zic ca se informeaza de la ECDC (romanii, adica autoritatile romane, cand ne fac tabele cu ce cazuri au mai aparut prin Europa).

Si mai este ceva: Pe tabelul prezentat de Ministerul Sanatatii aici, apare ca Germania ar avea 114.500 de cazuri vindecate pana aseara.
 (foto preluata de pe Facebook-ul Ministerului Sanatatii din Romania, pe care o gasiti si la link-ul de mai sus). Asadar, pe aceasta imagine, vedem ca Germania avea aseara 114.500 de cazuri vindecate, dintre care 4700 de ieri. E o minciuna. Nu trebuie decat sa ne uitam mai sus un pic, pe captura realizata de mine mai devreme si vom vedea ca astazi, la ora la care scriu aceasta postare, deci nu aseara, Germania avea 112.000 de cazuri vindecate. Nicidecum 114.500 aseara. De altfel, Germania a actualizat datele azinoapte tarziu si acestea erau cazurile vindecate: 112.000. De unde a scos Ministerul Sanatatii din Romania 114.500 de cazuri vindecate la nemti, nu stiu. Poate diseara vom vedea 114.500 de cazuri vindecate la nemti. Dar daca ei nu au actualizat inca, de unde sa stie ai nostri in avans si sa le treaca si pe ziua de ieri?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu