Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

luni, 27 aprilie 2020

Scăderi serioase de cazuri noi de Covid-19 în Europa. Bine, cu excepția României, Rusiei și Irlandei, care sunt mai breze.

Scadere serioasa de cazuri noi confirmate cu Covid-19, ieri, in multe tari, incepand chiar cu SUA. Nu stiu daca au fost mai puturosi, fiindca a fost weekend si au prelucrat mai putine teste, dar avem scadere  serioasa de cazuri noi. De pilda Franta, a scazut cu 1000 de cazuri si a ajuns pe ultima coloana, alaturi de Suedia, Romania, Polonia si Moldova. Bine, tot pe aceasta coloana ar fi fost si Austria si Elvetia si altele, dar pe acelea nu le-am mai inclus in tabel fiindca au trecut la foarte putine cazuri. Elvetia avea ieri dupa amiaza vreo 180 de cazuri noi. Acum, ca vorbim de cele din tabel, Spania a scazut si ea tot cu vreo 1000 de cazuri, ajungand ieri la aproape 3000 de cazuri, Turcia a scazut si ea la 2300 de cazuri, Italia tot la 2300, Germania a inregistrat acum un record de necrestere, inregistrand cel mai scazut numar de cazuri, bineinteles, ca si Franta de altfel, din ultimele saptamani. Si acum vorbim de recordul acesta de scadere, fiind dupa ce Covid-ul si-a facut de cap si acum se pare ca este pe duca. Si speram noi sa se si duca odata. Pana si SUA a scazut cu vreo 14 mii de cazuri fata de alaltaieri. In schimb, Rusia si Romania au avut cresteri de cazuri noi . UK, pe de alta parta, a avut o scadere usoara si aproape de nebagat in seama.

In privinta deceselor, toate tarile din intregul tabel au avut parte de bucurie pentru ziua de ieri, intrucat toate au inregistrat o scadere serioasa de cazuri de deces. Pana si UK care stagna pe la 700-800 de cazuri, ieri a inregistrat doar 413. In rest, nu mai avem o tara care sa fi inregistrat mai mult de 300 de decese. Bineinteles, afara de SUA. Italia a ajuns ieri la 260 de decese, Spania 288, Franta 242, Germania 99, Turcia 99... De mentionat este ca Turcia si Rusia oricum inregistrau mai putine decese pe zi. Rusia, de altfel, observ ca si-a mentinut numarul de alaltaieri; deci, a stagnat. Si banuiesc ca este singura tara care a stagnat. 

La capitolul vindecari, avem la Spania o explozie de cazuri vindecate si nu stiu sigur daca nu este vreo greseala de socoteala pe undeva. La mine nu este, fiindca am scazut un numar din alt numar... Ori la sursele Worldometer ori la Worldometer. Sau, poate cifra este reala. Vom vedea la urmatoarea raportare. 

Acum, pe acest tabel, avem cazurile care mai sunt active. Cu galben sunt scrise cazurile grave si cu rosu inchis totalul de cazuri care mai sunt active. 

In tabelul acesta avem numarul de teste facut ieri in tarile care au si actualizat, fiindca vedem ca avem aproape jumatate din tabel cu semnul intrebarii, adica nu au actualizat datele cu privire la teste. Avem la Spania un numar record de teste noi, dar trebuie mentionat si ca nici Spania nu a mai actualizat cateva zile datele privitoare la teste. 

Am realizat si un raport, pe care il vedem in tabelul de mai sus, cu patru tari, pentru a vedea cum a evoluat testarea in aceste tari in ultimele doua zile. Aceasta, pentru ca am vazut ca si la Romania a scazut ieri testarea. Si observam ca nu doar la Romania a scazut, ci la toate aceste 4 tari.

Acum, despre Romania. Am spus inca de ieri despre Romania, inca de cand au aparut informatiile venite de la Grupul de Informare Strategica, preluate imediat si de Worldometer. Dar ce nu aveam ieri la acea ora, erau decesele, care au fost inregistrate pe parcurs, pana aseara tarziu - si nu aveam nici raportul de cazuri active, fiindca acelea evolueaza si in functie de decese. 

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu