Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

miercuri, 29 aprilie 2020

362 de cazuri noi de Covid-19 și 165 de cazuri vindecate în ultimele 24 de ore în Romania. Dar avem record de teste.

Romania creste din nou in privinta cazurilor noi de Covid-19, inregistrand astazi, pentru ultimele 24 de ore, 362 de cazuri noi de Coronavirus. In acelasi timp, au scazut numarul de cazuri vindecate, de la 263 cate au fost inregistrate ieri, la 165 astazi. In total, dupa cum vedem si in tabel, Romania are in momentul de fata 11.978 de cazuri de Covid-19 inregistrate, dintre care 3569 s-au vindecat - si la ora 14 si 14 minute, cand scriu aceasta postare, avem oficia inregistrate si 675 de decese. Adica, 12 sunt numai de astazi. Dar pana diseara mai este timp, asa ca decese se vor mai putea inregistra in continuare. 

La capitolul teste, in ultimele 24 de ore au fost realizate 16.684 de teste in Romania, ceea ce inseamna un record pana la aceasta data pentru noi. In raport cu cazurile noi inregistrate in aceeasi perioada, ultimele 24 de ore, statistic s-au folosit 46 de teste pentru descoperirea unui caz nou. Bineinteles ca aceasta este doar o statistica si nu este neaparat exact asa, fiindca tot in aceasta perioada au mai fost testate, tot din acel numar de teste si persoanele care au fost declarate vindecate. Si poate ca au mai fost persoane care nu au fost declarate vindecate nici la testul al doilea... De aceea, statistica aceasta este doar statistica si nu reprezinta neaparat adevarul. 

Pe de alta parte, tot statistic, insumandu-se toate testele de pana azi, reprezinta 1 om testat din 137. Dar tot statistic vorbim si aici, exact din aceeasi ratiune despre care am vorbit si mai sus. 

Ca si testare, in raport cu cazurile noi, totusi, stam cel mai bine noi (sau aproape cel mai bine), fiindca tot statistic vorbind, sunt tari care folosesc 3 sau 4 sau 5 teste la un caz nou. Sunt si tari care folosesc 10 teste in raport cu un caz nou. Statistic vorbind. 

Iar acum avem si graficul cu evolutia Covid-19 la noi in tara, in ultimele 2 saptamani.
La incheierea lunii, voi veni cu ambele grafice, pentru prima jumatate a lunii si pentru a doua jumatate a lunii, pentru a ne face o ideie despre cum a evoluat Coronavirusul acesta in luna Aprilie la noi in tara.

Sursa: Worldometer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu