Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

joi, 30 aprilie 2020

Record de vindecări în România: 448 de cazuri. Vezi și graficele cu evoluția Covid-19 pe luna Aprilie în România

Pentru ultimele 24 de ore, situatia privind Coronavirusul Covid-19 in Romania, sta astfel:

  • Scadere cu 100 de cazuri noi fata de ieri, inregistrandu-se astfel doar 262 de cazuri noi in aceasta perioada mentionata, 
  • Crestere cu 283 de cazuri vindecate in comparatie cu cele inregistrate ieri, astfel Romania a inregistrat si un nou record de cazuri vindecate, adica 448 de astfel de cazuri, 
  • Scadere cu aproape 50% a testelor facute in aceasta perioada, adica in ultimele 24 de ore.


In raportul teste versus cazuri noi de Covid-19 descoperite in aceeasi perioada, scade la 31 de teste pentru un caz nou descoperit, ceea ce nu este atat de grav, tinand cont ca la alte tari raportul este si de 5 la 1 sau de 3 la 1 (teste per caz). Statistic vorbind.

Iar in raportul teste per populatie, raportul a scazut la 1 din 131 de persoane este testat. Statistic vorbind.

In continuare, vom urmari cateva grafice, cu evolutia virusului acesta periculos la noi in tara, pe luna Aprilie. Si primul grafic, reprezinta evolutia cazurilor in total, din 5 in 5 zile, pe toata luna Aprilie. 
Asadar, pe 31 Martie la ora 13, cand a fost facuta raportarea, Romania inregistra 2.245 de cazuri de Covid-19 in total. Astazi, 30 Aprilie 2020, dupa ultima raportare facuta de M.A.I. de la ora 13, Romania a ajuns la numarul total de 12.240 de cazuri. Adica, in toata aceasta perioada de o luna de zile, in Romania au fost inregistrate 9.995 de cazuri de Covid-19. Si vedem pe grafic, asa cum spuneam, cate cazuri in total, aveam din 5 in 5 zile.

Urmatoarele doua grafice, reprezinta aceeasi evolutie a Coronavirusului Covid-19 si pe aceeasi perioada de o luna de zile, adica pe luna Aprilie, dar de data aceasta cu noile cazuri din fiecare zi. 
In acest prim grafic, care reprezinta prima jumatate a lunii Aprilie, observam ca am inregistrat si cele mai scazute cazuri din luna, pe 1 Aprilie, cand au fost doar 136 de cazuri noi de Covid-19 descoperite, dar si cel mai ridicat numar, recordul lunii Aprilie si chiar de cand a izbucnit aceasta pandemie in Romania, cu 523 de cazuri noi intr-o singura zi, pe 11 Aprilie.

Iar in acest al doilea grafic, avem cea de-a doua parte a lunii Aprilie, cu evolutia Covid-19 pe fiecare zi. In aceasta a doua parte, avem cel mai ridicat numar de cazuri intr-o zi pe 16 Aprilie, dar nu depaseste recordul, inregistrandu-se asadar 491 de cazuri, iar cel mai scazut numar de cazuri noi din a doua jumatate a lunii Aprilie il avem pe 20 Aprilie, cand au fost inregistrate 190 de cazuri noi de Covid-19.

Sursa pentru datele de azi: M.A.I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu