Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 5 aprilie 2020

Articol Fake pe Observatorul Buzoian? Fake cu intenție sau Fake din greșeală? Aceasta este întrebarea!

Foto: Știrile M. Foto-copiere de pe Facebook-ul Observatorul Buzoian.

Nici nu stiu la ce categorie ar putea trece acest articol de pe Observatorul Buzoian... Daca la capitolul "Fake" sau la capitolul "dezinformare" sau la capitolul "minciuna", pentru ca in titlu, dar si in articol spune o prostie, precum ca: "Toti cetatenii care intra in tara, OBLIGATORIU in carantina", iar Ordonanta Militara 7 pe care chiar si autorul articolului de pe Observatorul Buzoian a postat-o sub forma de document PDF, nu spune deloc acest lucru. Si mai este ceva: Inainte sa trec la capturi de ecran de pe documentul cu pricina, copiat deci chiar de pe site-ul despre care vorbesc, as vrea sa mai redau un scurt fragment si din articol, unde spune aproape acelasi lucru ca si in titlu.
Asadar, vedem chiar prima fraza din articol, acel text ingrosat, spunand ca "toti cetatenii care intra in tara, vor fi introdusi in carantina institutionalizata 14 zile, iind exclusa metoda autoizolarii la domiciliu". De unde a scos autorul articolului acest text (reiau ce am spus si la inceput), nu stiu; fiindca, asa cum vom vedea mai jos, Ordonanta Militara nr. 7 nu prevede asa ceva. De fapt, nici nu se vorbeste desprea acest lucru! Haideti sa privim acum peste Ordonanta:
In primul rand, vedem ca acest prim capitol din Ordonanta Militara nr. 7, este adresata exclusiv orasului Tandarei.
Deci, nu uitati, ca aceste articole pe care le vedeti mai sus, sunt exclusiv pentru Tandarei! Si articolele continua cu inca o captura de ecran, articole exclusiv dedicate orasului Tandarei. Sa vedem deci si ultima parte din acest prim Capitol, adresat exclusiv orasului Tandarei:
Pana aici, deci, Ordonanta Militara se ocupa exclusiv de orasul Tandarei. Acum, in continuare, urmeaza Capitolul 2: 
Pana aici, nimic despre carantinarea obligatorie a cetatenilor care vin in tara din diaspora. Dar hai sa vedem continuarea!
Si nici in aceste trei articole nu spune nimic despre carantinarea obligatorie a cetatenilor care vor intra in tara. Dar sa continuam!
Si vedem ca nici in acest articol nu gasim scris nimic despre subiectul nostru! Dar sa continuam! 
Si iata ca am ajuns aproape la final si tot nu am gasit acea dispozitie sau ce-ar fi fost ea, despre care vorbea autorul articolului de pe Observatorul Buzoian! Si ultimele doua capturi si e gata toata Ordonanta: 
Asadar, aceasta este Ordonanta Militara 7. Si nu am gasit nicaieri scris ceea ce a scris autorul articolului de pe Observatorul Buzoian la titlu, dar si in fraza aceea din articol!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu