Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 18 aprilie 2020

România în scădere pentru a doua zi, în ce privesc cazurile noi de Covid-19. Germania, țara cu două treimi din cazuri vindecate.

Romania este in scadere saptamana aceasta, in ce priveste descoperirea de noi cazuri de Coronavirus, dupa ce, pe 16 aprilie a inregistrat 491 de cazuri noi. Astazi, dupa cum vedem si in grafic, avem inregistrate 351 de cazuri noi.

In ce privesc cazurile active, clasamentul sta asa cum este prezentat, in ordinea descrescatoare. Asadar, de remarcat este Germania, care, desi inregistreaza peste 140 de mii de cazuri in total, active mai sunt doar 53.931. Este singura tara care are o rata de vindecare de o asa maniera, incat aproximativ doua treimi din totalul de cazuri confirmate pana la acest  moment, au fost declarate vindecate. 
Asadar, cifrele scrise cu galben sunt cazurile grave, iar cele scrise cu rosu inchis sunt cazurile active.

In tabelul de mai sus, avem numarul de teste utilizat (vezi numarul de jos, cel scris cu albastru inchis), iar cel cu zecimala reprezinta numarul de teste folosit in raport cu descoperirea unui nou caz.

Asadar, in ce privesc testele utilizate, Romania se afla printre putinele tari care fac o risipa mai mare de teste spre descoperirea virusului Covid-19. Cele mai multe teste, le utilizeaza Rusia, care consuma statistic, 49 de teste, pentru ca sa descopere un caz nou de Coronavirus. Bineinteles, pentru ca testarea va trebui facuta de cel putin doua ori, Rusia consuma aproximativ 24 de teste pentru un caz nou. 
Germania are o risipa de 12,22 de teste, adica aproximativ 6 teste per caz nou, Iar Romania are 10,80 risipa, adica aproximativ 5 teste per caz nou. 
Sunt insa si tari precum Spania, Franta, UK, Belgia, care consuma statistic in jur de 4 teste per caz nou, ceea ce inseamna in jur de doua teste ca sa descopere un caz nou. Asadar, la aceste tari din urma, ar insemna: un caz la 2 teste, intrucat testarea trebuie sa se faca de doua ori, pentru validarea sau invalidarea virusului la pacient. In comparatie cu Romania, care se pare ca mai testeaza si cazuri cu neinfectati. Stam totusi bine, la capitolul testari. Dar poate ar trebui testati mai multi pacienti care prezinta semne de Covid-19 si care nu stiu daca au intrat in contact cu persoane infectate. Ca aici este problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu