Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

vineri, 24 aprilie 2020

România începe iarăși sa-și revină din Covid-19, însă cel mai tare este la vindecări, unde a înregistrat record de cazuri vindecate.

A doua zi de scadere a numarului de cazuri noi de Covid-19 inregistrate in Romania, dar cu aceasta nu se justifica nicidecum relaxarea despre care vorbea presedintele mai acum cateva zile. 

Dupa ultimele date venite de la Grupul de Informare Strategica, Romania a inregistrat in intervalul 23 aprilie ora 12, 24 aprilie ora 12, 321 de noi cazuri de Covid-19. in scadere cu peste 60 de cazuri fata de cifrele oferite ieri de GIS. Dar daca privim cu putine zile mai in urma, vedem ca pe 20 aprilie am avut cel mai scazut numar de cazuri inregistrate in ultimele 7 zile, iar acum suntem la aproape dublul fata de atunci. Pana la informarea de astazi, pe informarea de ieri, chiar am fost la dublul de pe 20 aprilie. Deci, aceasta nu poate justifica o relaxare a situatiei din 16 Mai, daca lucrurile nu vor inceta sa mai fie grave. Sa ne amintim ca situatia de criza a inceput cand in tara erau descoperite undeva la 100 de cazuri pe zi! Si acum sa fie relaxata situatia de criza, cand la noi rar se intampla sa vedem o cifra cu 1 in fata? Nu se poate! Cu toata prietenia pe care v-o port, dar asa ceva nu pot sa va dau! (Glumesc! Ca doar nu eu stabilesc aceste proceduri si Ordonante Militare.) 

In fine! Sa vedem si partea a buna inregistrata astazi: 
 Asadar, partea cea buna inregistrata astazi, este ca au fost inregistrate 339 de cazuri vindecate, ceea ce este pentru tara noastra un record pana acum. Mai ales, daca privim si la ziua de ieri, cand GIS a transmis ca au fost inregistrate doar 72 de cazuri vindecate. A fost bine si cu 72, fiindca in raport cu decesele, a fost de 1 deces la 4,5 cazuri vindecate. Dar ceea ce vedem astazi, este cu mult mai bine. Deocamdata cifrele cu decesele nu s-au finalizat, intrucat decese mai pot aparea si pe parcursul zilei, pana la noapte, la ora 24, dar avem un numar de peste 4 ori mai mare de cazuri vindecate fata de ieri. Aceasta este foarte imbucurator. 

Si mai avem o parte buna: Ca au fost facute si mult mai multe teste. Cu aproape 2000 mai multe decat ieri. Pe de o parte, este trist ca au fost uzate niste teste care nu mai pot fi folosite, iar cazurile au fost mai putine. Este bine ca au fost cazuri mai putine, dar s-au irosit mult mai multe teste degeaba. Ca daca ar fi sa facem o socoteala simpla, 8926-321-339=7606 teste irosite chiar degeaba. Dar este bine ca se testeaza, ca sa nu mai zica unii si altii ca nu se testeaza! Iata, de ieri de la 12 si pana azi la 12, au fost irosite degeaba 7606 teste. In jur la 7400 de teste, au fost utilizate degeaba, scotand din socoteli si cazurile testate pentru vindecare si cu cele vindecate si cu cele nou-inregistrate. 

Si inca ceva: Am vazut ca si Spania a actualizat datele, dar nu stiu daca sunt cele finale pe ziua de azi, insa pe cele nou-actualizate, Coronavirusul a explodat din nou in Spania, inregistrand pana la aceasta ora 6740 de noi cazuri de Covid-19. 

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu