Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 18 aprilie 2020

România a înregistrat ieri 151 de cazuri vindecate. Portugalia și Elveția au înregistrat în jur la 300 de cazuri noi de Covid-19.

Sursa informatiilor prezentate in aceste tabele, este Worldometer.

Trebuie sa mentionez ca pentru alaltaieri s-a facut o greseala la francezi si au fost centralizate mai multe cazuri decat au fost si de aceea au fost peste 17 mii aratate ieri. Astazi, pentru ziua de ieri, din ce am putut socoti eu, mi-au reiesit acestea 1909 cazuri noi, dar nu stim exact cate au fost alaltaieri si de unde sa socotesc ca sa imi dea numarul real pentru ziua de ieri. Asadar, doar cifra cu numarul total de cazuri (sper ca) este corecta pentru ziua de ieri.
Apoi, am mai introdus in tabel de acum, pentru ziua de ieri, Suedia si am scos Portugalia, fiindca Portugalia a inregistrat ieri vreo 350 de cazuri noi. 
Asadar, avem o imbunatatire a situatiei in Elvetia, pe care am scos-o inca de alaltaieri, unde si ieri au fost inregistrate tot la 300 de cazuri noi, ca si alaltaieri. Iar de ieri am scos si Portugalia, fiindca si aceasta a inregistrat un numar scazut de cazuri noi. Aici, pe Stirile M, urmarim in deosebi tarile din Europa, dar nu numai, unde cazurile explodeaza, pentru a vedea evolutia acestora si cand se sting focarele. Cand se mai linistesc focarele si apar in alte tari, scoatem din lista tarile unde se linistesc focarele si le adaugam pe cele unde izbucnesc focare noi.

Pe tabelul cu vindecari, se pare ca avem o problema la Spania, fiindca nu stim ce s-a intamplat ieri, caci nu avem raportat nicio vindecare. Ori n-au fost inregistrate, ori au uitat ei sa le actualizeze. Iar la UK, in urma unei socoteli facute de mine, au reiesit un total de 344 de vindecari. Dar nu stiu si de cand s-au adunat acestea, fiindca UK nu a mai actualizat datele la vindecari de cateva saptamani. Asadar, avem aceasta cifra, care mi-a reiesit mie, scazand din totalul de cazuri ale Marii Britanii cazurile active si decesele. Dar daca vor mai avea vreo eroare pe undeva si nici macar aceste 344 de cazuri ramase in urma socotelilor facute de mine, n-ar rezulta ca fiind vindecari, atunci treaba este si mai grava. Oricum este foarte grava treaba la britanici, chiar si cu 344 de cazuri vindecate si peste 800 de decese zilnice. 

Cum spuneam mai sus, iata, UK are pe ziua de ieri 847 de decese noi! Adica, de la izbucnirea pandemiei in UK, au fost inregistrate 14.576 de decese si doar 344 de vindecari. Cam o vindecare la 43 de decese. Este foarte trista imaginea in UK. 
Romania are totusi o rata mai buna, in comparatie chiar si cu alte tari mai dezvoltate, in ce priveste decesele in raport cu vindecarile. Ieri, de exemplu, in Romania a fost inregistrat un deces la 8 cazuri vindecate. Deci, raportul este de 1 la 8. 
In USA raportul este de aproape 1 la 1, caci au fost inregistrate 2666 de vindecari si 2537 de decese. 
Germania iarasi sta bine, deoarece ieri a avut 4800 de cazuri vindecate si doar 300 de decese, ceea ce inseamna ca raportul este de 1 deces la 16 vindecari. Dublu fata de noi. Dar Germania chiar este liderul lumii in privinta aceasta, stand cel mai bine la categoria decese din pricina Covid-19, inregistrand cel mai mic numar de decese in raport cu cazurile inregistrate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu