Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 2 mai 2020

Franța începe în pași de dans luna Mai, cu speranțe de vindecare de Covid-19. 168 de cazuri noi pentru Franța, ieri.

Incaput de luna Mai, foarte prost pentru unele tari. Dupa cum vedem si in tabel, Coronavirusul ia amploare tot mai mare in USA, in Rusia si in UK. Chiar si in Spania nu vrea sa se lase batut si o tine la peste 3500 de cazuri noi. Bine, statistic vorbind, ziua de 1 Mai a fost cea mai urata pentru Rusia, intrucat aceasta nu a mai inregistrat pana acum aproape 8000 de cazuri intr-o zi. Pe cand USA si UK au mai inregistrat cifrele acestea pe care le au acum. 

Turcia isi mentine scaderea, Italia la fel, Germania scade si ea simtitor, la putin peste 1000 de cazuri, dar cel mai mult a scazut Franta. Franta, nici nu ar mai fi trebuit sa fie inclusa in tabel, dar am inclus-o tocmai pentru a ne da o speranta, ca uite ca se poate! 168 de cazuri noi pe ziua de ieri. Este la jumatatea cazurilor noi inregistrate de Romania ieri. Este ceva fabulos! Si abia astept sa vad ca se mai alatura o tara Austriei, care, apropo, inregistrase si aceea ieri in jur de 50 de cazuri noi, daca mai retin eu bine. Deci, Franta ar fi a doua care ar fi la capatul pandemiei. Si speram sa evolueze in continuare inspre terminarea pandemiei! Oricum, nici nu poate fi pusa laolalta Franta cu Austria, intrucat Austria are 15.531 de cazuri in total, iar Franta are peste 167 de mii. De aceea am si laudat atat de mult evolutia spre bine a Frantei, in aceasta privinta a Coronavirusului.

La capitolul vindecari, afara de SUA, care are si foarte multe cazuri active, de unde sa se si vindece, se pare ca turcii au gasit elixirul vindecarii de Covid, fiindca este pentru a treia sau a patra zi cand au in jur la 5 mii de cazuri vindecate. Si se mentin asa. In schimb, ce am sesizat de ceva vreme, la Germania si la Elvetia, acolo se vindeca oamenii numai cu sutele, cu cifra rotunda. Asta este! Sper sa nu fie vreo bataie de joc! sau, poate atat au planul sa testeze pentru vindecare. Habar n-am! Dar este straniu, ca de ceva vreme, numai cu sutele si cu cifra rotunda dau. Adica, nu gasesti la Elvetia un 489 de cazuri. Nu! Ci doar 400 sau 500 sau 700... Si la Germania la fel. Decat ca la germani mai este si o cifra a miilor langa acelea.

La capitolul decese, afara de faptul ca USA a mai scazut un pic, dar tot mult peste 1000 de decese a inregistrat si ieri, de remarcat este cresterea din nou a deceselor in UK, unde s-a ajuns iarasi la peste 700 de decese intr-o zi. Trist este ca vindecarile nu sunt raportate. Cel mai trist. De altfel, nici din socoteli nu rezulta vindecari. Cu alte cuvinte, in UK peste 90% din cei ce iau Covid-ul mor. Aceasta este cea mai trista imagine! Pana acum! In rest, Spania, Italia, Franta, se mentin toate sub 300 de decese si pe ziua de ieri, iar Germania cu potin mai depaseste 110 cazuri.

La capitolul teste, da, ni se confirma inca o data, ca Franta este pe calea vindecarii de Covid-19, fiindca ieri au realizat peste 375 de mii de teste, dar au inregistrat doar 168 de cazuri noi. Dupa SUA, care are tot dreptul sa faca atat de multe teste intr-o zi, se plaseaza Franta, cum spuneam, cu peste 375 de mii de teste. 

Oprindu-ne si pe la tara noastra un pic, care a facut ieri 8.314 teste, observam ca suntem inaintea Olandei si a Elvetiei la numarul de teste facute ieri. Si Olanda a avut ieri 475 de cazuri noi. Elvetia a avut mai putine. Vreo 100 si ceva, daca imi amintesc eu bine.

Si tabelul cu situatia Romaniei pe ziua de ieri.

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu