Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

joi, 30 aprilie 2020

Germania este cu aproape 75% dintre cazurile de Covid-19 vindecate, iar România la aproape 30%. Vezi și noile date despre Covid

Incepem cu raportul acesta de cazuri, fiindca il realizaz odata la cateva zile; si ce putem observa de aici, este faptul ca Romania a depasit Franta la vindecari, dar si sta mai bine decat Franta la decese. De altfel, la decese, Romania sta mai bine si decat Italia. Insa, cel mai bine in acest tabel, sta Germania, din toate punctele de vedere, fiindca mai are doar 21,46% cazuri active, iar aproape 75% din cazuri s-au vindecat. In timp ce doar 4% din cazuri au decedat.

Pentru ieri, avem din nou explozie de cazuri noi de Covid-19 in Spania, care ajunge din nou la peste 4500 de cazuri noi intr-o zi, iar UK creste usor de tot, cu doar 80 de cazuri noi mai mult ca alaltaieri. Tot de crestere de cazuri noi a avut parte si Germania, ieri, care a mai crescut cu 473 de cazuri fata de alaltaieri, ajungand astfel la 1627 de cazuri noi pentru ziua de ieri. Si Franta a mai crescut, dar foarte putin. Cu doar 87 de cazuri noi mai mult fata de alaltaieri. 

De astazi am introdus Belarus in tabel si am scos Portugalia, fiindca Portugalia a inregistrat putin peste 100 de cazuri noi. Se prea poate sa se stinga focarul de acolo. 

La capitolul vindecari, pe ziua de ieri avem din nou explozie de cazuri vindecate in Spania, dar din nefericire nu se mentine explozia aceasta in fiecare zi. Daca este sa vorbim de Turcia, aici, ce le-or fi dand Erdogan infectatilor cu Covid-19, ca aici vad ca este pentru a doua zi in care avem peste 5000 de cazuri vindecate; a doua zi consecutiva. In rest, Elvetia nu a mai transmis nicio vindecare. Poate ca au uitat sa actualizeze aceste date. Cat despre UK, ei nu mai actualizeaza de foarte mult timp. Desi, cazurile vindecate sunt mandria fiecarei tari in parte, fiindca ararta cat de bine gestioneaza fiecare tara in parte acest virus periculos, tocmai ca UK nu vrea sa ne arate acest lucru; ceea ce nu este bine deloc. Am vazut pe unele informari, la noi, in Romania, precum ca au mai crescut si vindecarile in UK, dar nu stiu de unde culeg ei acele informatii, intrucat nu le gasesti la britanici pe site-uri.

La capitolul decese, incepand de ieri, pare ca in UK vom vedea multe decese inregistrate, intrucat ei cu acestea se lauda, observ - si au schimbat tactica de raportare a cazurilor decedate, trecandu-le la numar si pe cele care nu mor in spitale, ci acasa sau la azile sau pe unde mai mor. Deci, facandu-ne o ideie, intelegem ca e mult mai groasa treaba in UK, daca pana acum n-au fost inregistrate acele cazuri de decese din pricina Covid-19, care nu au fost inregistrate ca decese in spitale. Si va trebui sa ne asteptam la mult mai multe cazuri de deces de acum inainte, pe care le vor raporta. Probabil ca UK va deveni tara in care mortii vor curge cum curg vindecarile prin Germania sau Spania sau Turcia acum.

Trecem la teste acum si observam o crestere serioasa de testare la noi in tara, inregistrand ieri, pentru ultimele 24 de ore, 16.684 de teste, cu mult mai multe fata chiar si de Polonia, care, iata, ieri a facut 13.783 de teste. Nu mai vorbim de Elvetia sau de Belgia sau de Olanda, care au facut mult mai putine teste. 

La Germania, desi vedem un numar record de teste acolo, de aproape 475 de mii, trebuie mentionat ca sunt pe mai multe zile, intrucat Germania nu a mai actualizat aceste date de vreo saptamana, probabil.

Iar Franta, Portugalia si Suedia, iata, ieri nu au actualizat. Dupa ce, Suedia abia actualizase alaltaieri, tot dupa multe zile in care nu a actualizat.

Iar in Romania, tabelul cu ceea ce mai inregistreaza la aceasta ora (cazurile active si cele grave) si ce a inregistrat ieri. 362 de cazuri noi de Covid-19, 165 de cazuri vindecate si 30 de decese noi.

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu