Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 26 aprilie 2020

România a întrecut chiar și Rusia la testare pe ziua de ieri. Astfel, este lider mondial la risipa de teste per cazuri descoperite

Incepem cu acest raport, fiindca ne avantajeaza pe noi cel mai mult. Si zic, de ceva vreme, sa incep cu ceva pozitiv. 

Asadar, iata cam cum stau lucrurile prin alte tari, dar si la noi in tara! Un raport dintre testele facute intr-o zi si cazurile descoperite in acea zi. Bineinteles, deocamdata nu stim daca se si prelucreaza acele teste facute in aceeasi zi, dar ne raportam la cifrele care apar, asa cum sunt. Si, in materie de testare, vedem ca am intrecut chiar si Rusia, care era cea mai risipitoare de teste. Acum, Rusia are un caz nou la 53 de teste, iar Romania are 1 caz nou la 61 de teste. Aceasta, pentru cei care zic ca vor testare masiva.

Si pentru ca am inceput cu un raport, continuam cu inca unul, dar acesta este de cazuri. Adica, cum au fost gestionate cazurile in aceste patru tari. Si, ce sa zicem?! Germania sta cel mai bine, cu 70% din cazuri deja vindecate si doar 3,76% din cazuri decedate. Germania mai are la activ, doar 26% din totalul de cazuri. Restul sunt doar in statistica.

Romania a avansat si ea un pic si a ajuns la putin peste un sfert din cazuri, care s-au vindecat. 27% mai precis. 5,65% au decedat si 67% din cazuri sunt active. La capitolul vindecari, in procente suntem foarte aproape de Franta; aceasta fiind la doar cateva zecimi de procent mai inaintea noastra. Aproximativ 0,5% mai mult ca noi.

Cifrele pe ziua de ieri, inregistrate in Romania.

Trecem acum la cazurile noi de Coronavirus inregistrate ieri prin lume si vedem ca SUA nu mai da semne deocamdata sa-si revina, inregistrand si ieri 41.651 de cazuri noi. Astazi probabil vor atinge 1 MILION de cazuri de Covid-19. Apoi, Rusia se tine si ea tare, desi arunca cu teste cu gramada, cum vom vedea intr-un tabel putin mai jos. Spania are o usoara scadere de cazuri noi pe ziua de ieri, iar Italia si Germania au o scadere mai serioasa. Franta se mentine pe linia pe care am observat-o de cateva zile. Irlanda si Romania au mai inregistrat ieri scaderi bunisoare de cazuri noi de Covid-19, dupa cum vedem din tabel, iar Moldova inregistreaza o crestere micuta, dar este foarte aproape de cazurile inregistrate de Romania pe ziua de ieri.

La capitolul vindecari, USA a inregistrat cele mai multe ieri; dar tinand cont de cate cazuri noi a inregistrat, 7730 de cazuri vindecate e un numar infim. Germania, de exemplu, ieri a inregistrat aproape de doua ori mai multe vindecari, decat cazuri noi de Covid-19. Spania si Turcia au inregistrat vindecari aproape cat si numarul de cazuri noi. Iar Romania si Moldova, ca tot vorbeam ca s-au apropiat ieri in privinta cazurilor noi, iata, sunt foarte aproape si in privinta vindecarilor! Moldova are 70 de vindecari, iar Romania are 73 pe ziua de ieri.

In privinta deceselor, avem vesti bune din Italia, Spania, Franta, Germania, care au inregistrat scaderi de decese in continuare. Italia a trecut un pic de 400 de decese, Spania si Franta sunt in continuare sub 400 de decese, iar Germania aproape ca a injumatatit decesele pe ziua de ieri, inregistrand doar 117 decese ieri. Mai grav a fost la noi, ieri, fiindca am inregistrat 34 de decese. Si nu stiu daca este si un record acesta. 

Iar in final, aruncam o privire peste tarile care au si actualizat datele in privinta testelor facute ieri, pentru descoperirea de cazuri de infectare cu Covid-19. Asadar, Rusia a aruncat ieri cele mai multe teste din lume: aproape 320 de mii de teste. Dar asa arunca ei de multisor timp. Insa, virusul n-au reusit sa-l stavileasca. Cat despre noi, Romania, ne-am saltat bine in privinta asta si iata, ieri ne-am ridicat langa Polonia, trecand si de Olanda si de Elvetia, care au actualizat datele. Si daca privim si la cate cazuri au inregistrat Elvetia si Olanda, va fi cu atat mai interesant. Olanda este trecuta deja intr-un tabel mai sus, unde gasim ca a inregistrat 655 de cazuri noi, uzand de doar 6950 de teste. in jur de 1 caz la 10 teste. Elvetia nu am urmarit-o, dar oricum avea in jur de 250 de cazuri aseara. 

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu