Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

vineri, 17 aprilie 2020

În România, crește rata de vindecare cu 5% într-o săptămână. Franța are record de cazuri noi de Covid-19.

Dupa cum vedem in tabelul de mai sus, Romania este in crestere serioasa in ce privesc cazurile declarate vindecate, cu peste 5% in 7 zile. In ce priveste rata deceselor, Romania are o crestere de doar 0,46% in 7 zile, ceea ce este imbucurator. In acelasi timp, Romania inregistreaza doar un procent de 3,15% cazuri serioase sau critice, din numarul total de cazuri, ceea ce inseamna ca 96,85% sunt cazuri usoare sau asimptomatice. Si mai vedem, in cea de-a patra casuta, ca, statistic, Romania foloseste 10,3 teste pentru descoperirea unui caz nou de Coronavirus. Dar, tinand cont ca fiecare subiect testat are nevoie sa fie testat de doua ori, pentru a se vedea daca a fost contaminat sau daca s-a vindecat, Romania ar utiliza 5 teste pentru descoperirea unui nou caz de Covid-19. 

Aici avem tabelul cu evolutia Coronavirusului in diferite tari, cunoscute sau apropiate noua. Din tabelul acesta, nu putem sa nu remarcam explozia de cazuri noi de Covid in Franta, unde observam ca ieri a inregistrat un record absolut, de 17.164 de cazuri noi. Spania, Italia, Rusia, Germania, sunt in scadere. Germania a avut si alaltaieri o scadere frumoasa. UK inregistreaza 4617 cazuri noi pe ziua de ieri. Ce este foarte trist la UK, este ca nu sunt inregistrate si vindecari, din cum vom vedea din tabelul de mai jos.

Pe de alta parte, in tabelul de mai sus, observam ca SUA a inregistrat ieri un record de cazuri vindecate. Trist este in UK, care de multa vreme nu a mai inregistrat nicio vindecare. Acolo este cel mai grav! 

In acelasi timp, SUA a inregistrat ieri si un record de decese: 4029 de decese intr-o singura zi. Si apoi, ca tot vorbeam de UK, si aceasta este pe locul 2 la decese pe ziua de ieri, inregistrand 861 de decese. Italia si Spania se mentin la 500 de decese pe zi de cateva zile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu