Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

joi, 23 aprilie 2020

Coronavirusul a explodat din nou, dar încă stăm bine. Germania stă cel mai bine, cu 68,90% din cazuri vindecate deja.

Incepem cu acest tabel, intrucat este un pic mai imbucurator, fiindca urmatoarele tabele aduc vesti ceva mai triste. Asadar, sa ne bucuram ca, de exemplu, suntem la un procent foarte apropiat de Franta, in ce priveste cazurile vindecate si la un procent putin mai mare la cel al deceselor in comparatie cu Germania. De altfel, in comparatie cu alte tari, nu stam prea rau, dar e rau totusi ca se intampla ce se intampla. Germania este tara care gestioneaza cel mai bine aceasta pandemie si iata, din cate cazuri are ea inregistrate in total pana acum, doar 27,90% din ele mai sunt active. Restul sunt vindecate si doar 3,53% din ele sunt decedate.

Trecem acum la stirile mai triste un pic, unde vedem din nou o evolutie a Coronavirusului, o evolutie care a lovit din nou si Germania si Italia si Spania. Si chiar si Romania noastra a fost lovita crunt, chiar daca nu s-a ajuns inca la recordul atins cu cateva zile inainte. Dar este o crestere serioasa. Chiar si SUA a inregistrat o noua crestere, dupa ce scazuse pana pe la vreo 26 de mii de cazuri alaltaieri. Singura tara din Europa care a mai inregistrat o scadere serioasa de cazuri noi de Covid-19, este Franta.

La capitolul vindecari, Romania sta bine, inregistrand ieri, banuiesc, unrecord de cazuri vindecate: 253. Germania chiar a trecut de 100 de mii de cazuri vindecate pana acum. 

La capitolul decese, Italia si Spania revin la sub 500 de cazuri pentru ieri. Germania se cam mentine la putin peste 200, iar Romania creste cu 6 decese mai mult ca alaltaieri.

In ce priveste testele facute de fiecare tara pentru descoperirea de noi cazuri de Covid-19, USA a facut ieri 136.097 de teste, pentru a descoperi 29.973 de cazuri. Asta inseamna in jur de 4,5 teste pentru un singur caz nou. Germania are 344 de mii de teste facute, noi, dar care nu sunt numai de ieri, fiindca alaltaieri nu a actualizat aceste date. De altfel, vedem ca nici pentru ieri nu au actualizat multe tari. Romania a facut ieri 4805 teste, pentru 468 de cazuri noi descoperite. Deci, se mentine in continuare raportul de 10 teste la 1 caz nou.

Asa arata cifrele pentru ziua de ieri, la noi in tara.
Si mai jos avem si graficul cu evolutia Coronavirusului in Romania, in ultimele 7 zile.

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu