Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 25 aprilie 2020

Germania înregistrează peste 150 de mii de cazuri de Covid-19, însă aproape de 40 de mii dintre ele mai sunt active.

Incepem postarea astazi, pe cifrele inregistrate pana ieri, cu o latura mai neglijata in exprimarea cazurilor de Covid din tara noastra si nu numai: Incepem cu cazurile reale, active, care le mai are in lucru fiecare tara si care dau batai de cap medicilor si asistentelor medicale. 

Asadar, in acest prim tabel, vedem cum se prezinta fiecare tara dintre cele urmarite de mine, in ce priveste cazurile active si cele grave. De remarcat - fiindca nu putem sa nu remarcam aceasta - este faptul ca Germania are doar 39.493 de cazuri active. Bineinteles, am vazut ca Austria sta cel mai bine, fiindca este pe cale sa scape de Coronavirus. Dar Austria nu a ajuns la 155 de mii de cazuri, ci abia a inregistrat putin peste 15 mii de cazuri.

Aici avem testele realizate ieri, care, vedem ca se fac la greu in Rusia, pentru aproape 6 mii de cazuri descoperite, dar Coronavirusul tot isi vede de drum si de treaba. Si am zis aceasta, ca sa priceapa si cei ai nostri, care striga toata ziua, ca vor o testare masiva. Si daca faci testare masiva, ce rezolvi? Uite, priveste la Rusia, care a folosit ieri peste 148 de mii de teste, ca sa descopere aproape 6 mii de cazuri! Si trendul se mentine de multisor asa.

Din nefericire, Coronavirusul a inceput din nou sa evolueze in Europa - si vedem ca Spania a sarit iar bine de 6 mii de cazuri pe zi, Germania a trecut si ea de 3500 ieri... Franta se mentine binisor, deocamdata, la putin peste 1600 de cazuri. SUA pare ca alaltaieri chiar a avut 40 de mii de cazuri, fiindca si ieri a urcat pana la 38 de mii. Deci, nu a fost nicio greseala de redactare.

La capitolul vindecari, SUA a inregistrat ieri un record absolut, de peste 24.500 de cazuri. Germania este pe locul doi, dar trebuie mentionat si faptul ca pentru alaltaieri nu a actualizat nicio vindecare. UK nu a mai actualizat nimic.

La capitolul decese, Italia, Franta si Spania au scazut bine si nu mai trec niciuna din acestea de 500 de cazuri. Doar UK are 768 de decese. Italia de altfel, nu are o scadere prea mare, fiindca alaltaieri a avut 464 de decese; dar este important faptul ca se mentine la o cifra cu 4 in fata. Franta si Spania au avut scaderi mai mari de cazuri de deces, fiindca Franta a avut 516 cazuri cu o zi inainte, iar Spania 440.

Aici avem un raport decese/vindecari. Si cel mai bine pe acest raport sta Germania, care are un deces la 20 de cazuri vindecate. Rusia are un deces la 10 cazuri vindecate, la fel ca si Moldova de altfel, iar Romania are un deces la 6 vindecari. Dupa noi, sunt tari cu renume si foarte importante, ca Spania, Polonia, Italia, Franta, SUA, Belgia... UK sta cel mai prost in acest raport.

Trecem si la tara noastra, exclusiv la tara noastra, unde avem toate datele puse la pachet. Pentru ziua de ieri. Nu mai adaug si graficul, fiindca il gasiti la postarea anterioara, de ieri dupa amiaza.

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu