Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 14 iunie 2020

România a fost depășită de Italia la procentul de cazuri vindecate și am mai scăzut cu o treaptă pe clasamentul cu 8 țări

Vesti proaste pentru Romania, desi era oarecum de asteptat, urmarind evolutia Covidului in tara noastra in ultimile zile: Pe tabelul acesta cu 8 tari din Europa, Romania este pe locul 6, cu 72,12% cazuri vindecate, depasindu-ne si Italia de data aceasta. 

Mai jos voi reda tabelul de acum o saptamana, pentru a face cateva comparatii: 
Elvetia, de exemplu, in urma cu o saptamana, avea 1,08% cazuri active, iar acum are 1,15% cazuri active. O crestere infima, dar este crestere, in timp ce si alte cazuri s-au mai vindecat. Desi, din cauza cresterii numaruluii de cazuri noi de imbolnaviri, observam ca si procentul cazurilor vindecate a mai scazut un pic fata de Duminica trecuta. Acum, Elvetia avand 92,62% cazuri vindecate, fata de cele 92, 71% cazuri vindecate de Duminica trecuta.

Irlanda se pare ca a mai avut soarta aceasta, de a creste procentul de cazuri active si chiar, acolo, a crescut atat de mult, ca a mai scazut un pic procentul cazurilor vindecate. Acum o saptamana, Irlanda avea 90,13% cazuri vindecate, iar acum are 89,73% cazuri vindecate. Si procentele lipsa din cazurile vindecate, se regasesc la cazuri active, unde a crescut intr-o saptamana de la 3,20% la 3,53%. 

In Romania, insa, procentele au mers binisor, fiindca suntem inca pe plus fata de saptamana trecuta, la procente, intrucat a crescut procentul cazurilor vindecate de la 71,06% la 72,12%, a scazut procentul cazurilor active de la 22,44% la 21,45%, iar cel al deceselor a scazut de la 6,50% la la 6,43%. Insa, cazurile noi au explodat in ultimele zile, ajungand ieri la 275 de cazuri noi de Covid in 24 de ore. Daca nu exploda din nou Covidul si ne-am fi mentinut undeva la 145 de cazuri noi pe zi, procentul cazurilor vindecate ar fi ajuns la 73-74%. Insa, din cauza acestei explozii de Covid din ultimele zile din Romania, am ajuns sa inaintam mult mai incet la procentul de cazuri vindecate si astfel am trecut pe locul 6, luandu-ne-o inainte Italia, care a fost pentru multa vreme in urma noastra. Si ne-a depasit bine, cu aproape 2 procente de cazuri vindecate. 

Insa, ce este trist la italieni, este ca si procentul deceselor a crescut, de la 14,42% la 14,50%, in ultima saptamana.

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu