Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 7 iunie 2020

România în continuare pe locul 5 în Europa, la procentul de cazuri vindecate, după țări ca Austria, Elveția, Germania.

Situatia dupa inca o saptamana, pe Europa si cu Romania prin Europa sau printre tari mai dezvoltate din Europa, sta astfel: Romania este tot pe locul 5 la cazurile vindecate, dar de data aceasta suntem la 71% cazuri vindecate. Am crescut in aceasta saptamana cu aproape 2 procente la cazurile vindecate. Si am scazut la procentul de cazuri decedate, de la 6,55% pana la 6,50%.

Cel mai bine sta in continuare Austria, cu 93,44% cazuri vindecate si 2,58% cazuri active. Apoi, Elvetia, cu 92,71% cazuri vindecate si 1,08% cazuri active. Elvetia insa, are o rata de deces mai mare, avand un procent de 6,21% cazuri decedate, fata de Austria, care are doar 3,98% cazuri decedate. 

Apoi vine Germania, cu 90,96% cazuri vindecate si 4,32% cazuri active. Iar Irlanda, o urmeaza si ea indeaproape cu 90,13% cazuri vindecate si 3,20% cazuri active. Diferenta cea mare intre Germania si Irlanda, este tot la cazurile de deces, care la Germania cazurile de deces se ridica la 4,72%, iar la Irlanda la 6,66%.

Apoi, Romania cu 71,06% cazuri vindecate si 22,44% cazuri active. Iar dupa Romania, se tine tare Italia, cu 70,30% cazuri vindecate si 15,28% cazuri active. Diferenta cea mare si la aceste doua tari, este facuta tot de cazurile de deces, care la tara noastra se ridica la un procent de 6,50%, iar la italieni se ridica la 14,42%. Cu de doua ori si ceva mai mult fata de Romania. La ultima raportare de Duminica trecuta, aveam si Spania in tabel si era intre Romania si Italia la procentul de cazuri vindecate. Dupa aceea insa, Spania nu a mai raportat nici cazurile active si nici cazurile vindecate si nu am mai putut sa o pozitionam in tabelul acesta.

Pe ultimele doua locuri din acest clasament cu 8 tari europene, avem Polonia pe 7, cu 48,64% cazuri vindecate si 46,92% cazuri active - si pe locul 8 Franta, cu 46,09% cazuri vindecate si 34,94% cazuri active. Si, la fel ca si la celelalte tari de mai sus, care, culmea, au fost perechi de cate doua, la fel si acestea doua din urma, care sunt perechi, diferenta majora dintre ele este facuta tot de procentul de cazuri decedate. Polonia are doar 4,38% cazuri decedate, iar Franta are 18,97% cazuri decedate. Franta are si cel mai mare procent de cazuri decedate din toata Europa, din cate se vede.

Iar dupa o saptamana, Covidul a evoluat, asa cum vedem in tabelul de mai jos. 

USA se mentine inca la peste 20 de mii de cazuri noi pe zi, Rusia se mentine in continuare la aproape 9 mii de cazuri pe zi, UK la 1500 de cazuri pe zi... Spania, Germania si Italia sunt bine sub 500 de cazuri noi pe zi, dar de la raportarea pe care am facut-o Duminica trecuta, pare ca Germania a mai crescut un pic numarul de cazuri noi pe zi, la fel ca si Romania, de altfel. Moldova insa, ca este o tarisoara micuta, cat vreo 4-5 judete ale Romaniei si cu vreo 4 milioane de ocuitori, dupa ultimele statistici, iata ca se tine foarte tare si are in continuare peste 200 de cazuri noi de Covid-19 in 24 de ore! 

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu