Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

vineri, 12 iunie 2020

Cu mintea lui, omul poate face minuni... Dar poate, numai atunci cand o are.


Avem proba ca mintea omului este cea mai importanta; iar daca mintea este lipsa, atunci treaba este foarte grava! 

Bun! Nu vorbim despre articolul la care s-a comentat, fiindca autorul are un interes ascuns al lui sau al vreunui grup de interese; si el a scris articolul cu un scop anume. Problema este la noi, istetii de pe lume, care nu gandim deloc sau aproape deloc. 

De altfel, toate Fake News-urile din lume n-ar avea nicio relevanta si n-ar castiga nimic, poate, decat vreo cateva vizualizari pentru amuzament, daca noi, oamenii cititori, am intelege ca sunt doar niste facatorii. Dar noi nu intelegem aceasta! 

De altfel, chiar si Stirile M s-a nascut ca un blog de UMOR si Buna dispozitie si Fake News de ras de foarte buna calitate; insa cititorii nici macar nu intelegeau, desi scriam la sfarsitul postarii, ca articolul este Fake News si ca este UMOR si alte cele. Asa ca a trebuit sa trec pe lucruri serioase, ca sa nu mai dezinformez lumea, desi eu scriam tot felul de prostii de ras.

Dar acum, vorbim despre mintea omului, care este cea mai importanta si care se dovedeste a fi lipsa la multe persoane. Si va rog sa fiti foarte atenti la ultimul comentariu de pe imaginea capturata de pe Facebook, ca sa vedeti proba! Nu zic ca este singura persoana care gandeste asa, caci am mai vazut multe persoane pe Facebook care gandesc astfel. Una dintre persoanele cu o astfel de gandire, chiar imi era prieten pe Facebook. Si cum eu ma enervam de fiecare data cand posta cate o prostie de genul si repede ma puneam sa corectez prostia scrisa sau distribuita de acea persoana, ma trezii ca m-a sters din lista de prieteni. Fiindca pentru astfel de persoane, irecuperabile, chiar nu mai exista nicio sansa de revenire la normal si la realitate. Degeaba te zbati sa-i dovedesti ca informatia este o minciuna grosolana, fiindca mai degraba te sterge pe tine din lista de prieteni, decat sa-si puna mintea la contributie si sa se gandeasca daca nu cumva chiar ai dreptate. 

Si vorbeam de ultimul comentariu din imagine, care chiar este sub orice critica, fiindca persoana cu pricina spune ca Guvernul Orban este satanist fiindca a inchis bisericile dom'le si nu s-au mai putut spovedi oamenii si nici nu s-au mai putut impartasi... 

Extraordinar! Ce tragedie! Era mai important pentru stimabila doamna sa mearga la biserica si sa se spovedeasca si sa se impartaseasca si, poate, sa gaseasca si vreun Covid, ca apoi sa zaca (Doamne Fereste!) pe un pat de spital sau poate sa si piarda lupta cu virusul, decat sa stea acasa si sa-si protejeze sanatatea! 

Din cauza aceasta nu mai scapam noi de Covidul acesta: fiindca sunt multi oameni care nu vor sa inteleaga gravitatea lucrului si sa inteleaga ca trebuie sa se protejeze! Dar fiindca sunt oameni care vor cu orice pret altceva decat binele si sanatatea, s-au nascut si conspirationisti si alti mincinosi, care scriu tot felul de minciuni si de conspiratii, ca sa le dea apa la moara acestor oameni care nu inteleg ca se protejeaza pe ei si ii protejeaza si pe cei din familiile lor, respectand niste reguli sanitare, astfel ca credulii de minciuni si de conspiratii pot chiar si sa-si piarda viata din cauza mintii lor care nu vrea sa creada adevarul, ci cred numai minciunile. 

E adevarat ca, chiar si in Biblie, Sfantul Pavel spune, ca in vremurile din urma, Dumnezeu va trimite un duh de ratacire, oamenilor care nu au vrut sa creada adevarul, ca astfel sa creada o minciuna. Nu are nicio legatura, dupa parerea mea, chestia asta cu duhul de ratacire trimis de Dumnezeu, cu oamenii care cred minciunile conspirationistilor; dar parca zici ca le-a trimis Dumnezeu un duh de ratacire sau ca le-a luat Dumnezeu mintile, acestor oameni care nu vor sa inteleaga si sa se protejeze; ba din contra, sunt foarte revoltati pe autoritati, ca, vezi Doamne, nu i-au lasat dom'le sa se impartaseasca si sa se spovedeasca...! 

Ei nu vad in realitate ca autoritatile au cautat cat au putut, ca sa izoleze virusul si ca oamenii sa nu ia contact cu el, ca sa nu moara multi oameni. Nu! Ei vad doar ca autoritatile au instituit dictatura, ca nu-ti mai dau voie sa iesi afara din casa, mai ales daca n-ai masca, ca nu mai pot merge la biserica sa se spovedeasca, ca nu mai pot sta buluc in parcuri sau la piata sau oriunde altundeva... Ei asta vad! Nu vad ca este spre binele lor aceasta izolare, aceasta ingradeala instituita de autoritati! Iar acum, ca au mai fost relaxate restrictiile, iata ca s-a cam relaxat si virusul si a inceput sa infecteze din ce in ce mai multi oameni... ...fiindca oamenii nu vor sa inteleaga! 

Sunt unii care vin cu statistici, ca, vezi Doamne, au murit oameni de cancer, de fumat, de foame sau de alte probleme - si au murit urias de multi, in comparatie cu cele cateva sute de mii de oameni morti de Covid in lume, pe care, necredinciosii sau conspirationistii vor sa le inzeceasca sau chiar sa le insuteasca, spunand ca de fapt oamenii nu au murit de Covid ci de alte alea... Bun! Dar in primul rand, cei care au murit de cancer sau din cauza fumatului, au murit de o boala NECONTAGIOASA. Aici este ideea pe care cei fara de minte nu o inteleg! Ca daca au murit 100 de mii de oameni fiindca s-au sinucis, aceasta nu este o boala contagioasa, care sa se ia si la altii. Sau daca au murit ca au fumat cate 2 pachete de tigari pe zi sau pentru ca s-au drogat, acestea nu sunt boli contagioase. Daca aproape zilnic mor in Romania oameni mai multi din accidente decat de Covid, accidentul nu este un virus contagios. Daca esti atent la circulatie si daca toti participantii la trafic sunt atenti la circulatie si daca nu dau bice nebuneste la caii de sub capota, pot sa nu moara niciunii. Si nu este un virus. Contagios. Pe cand Covidul sau SARS-COV-2, cum i se mai zice, este contagios si se infecteaza oricine intra in contact cu un om infectat. Dar cine sa inteleaga asta? Cei care nu gandesc??? Nooo! Aceia nu pot intelege, fiindca nu gandesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu