Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

marți, 12 mai 2020

România pe aceeași treaptă cu Elveția la rata de deces. 1 caz decedat din 16 confirmate cu Covid-19.

Asadar, am realizat acest tabel, care, arata care este raportul de deces de Covid-19 in diferite tari din lume, in comparatie si cu tara noastra. In tabelul de mai sus, Romania este la mijlocul tabelului, avand o rata de deces destul de bunisoara, zic eu, de un deces din 16 cazuri de Covid-19. Cu alte cuvinte, in Romania, la 16 cazuri de Covid se intampla un deces. 

Belgia si Franta stau cel mai prost in acest tabel, cu o rata de deces foarte ridicata, fiindca la 6 cazuri de Covid-19, apare un deces. Acesta este raportul dintre cazurile de Covid si decesele survenite in urma infectarii cu Covid. O sesime (fiindca asta inseamna "1 din 6"), inseamna 16,66% rata de deces. Adica, 16 cazuri din 100 pierd lupta cu Covidul in Franta si Belgia. 

In Romania lucrurile stau mult mai bine, fiindca rata este de o saisprezecime, care inseamna 6,25% rata. Adica, 6 cazuri din 100 pierd lupta cu Covidul. 

Sunt si tari unde lururile stau mult mai bine, precum USA, cu 1 deces la 17 cazuri sau 5,88% rata de deces, care inseamna aproximativ 6 decese la 100 de cazuri, 
Polonia cu 1 deces la 20 de cazuri, care inseamna 5 decese la 100 de cazuri de Covid,
Germania cu 1 deces la 22 de cazuri, care inseamna aproximativ 4 decese la 100 de cazuri, 
Austria cu 1 deces la 25 de cazuri, care inseamna 4 decese la 100 de cazuri,
Moldova cu 1 deces la 28 de cazuri, care inseamna in jur de 3 decese la 100 de cazuri,
Turcia cu 1 deces la 36 de cazuri, care inseamna aproape de 3 decese la 100 de cazuri, 
Si Rusia, cu 1 deces la 109 cazuri, ceea ce este si mai bine. Dar nu stim daca Rusia, fiind o tara dictatoriala, unde medicii sar de la etaj sau cad, fiindca se plang ca nu au echipamente de protectie impotriva Covid-19, raporteaza cifrele corect si de aceea le luam doar cu rezerve. Nu stim sigur nici la turci daca este chiar asa, fiindca si acolo este aproape ca in Rusia lui Putin. 

Oricum, intre tarile democratice, Romania sta destul de bine! Ciudat este ca si in Moldova lucrurile stau mai bine ca in Germania, de exemplu, ceea ce ma face sa ma indoiesc si de raportarea moldovenilor... Moldova sta mai bine si decat Austria, dupa cifrele raportate, desi Austria este aproape sa incheie capitolul Covid-19 si are o rata de vindecare mai buna decat Germania... Dar iata ca in aceasta statistica da mai bine Moldova, cea apropiata lui Putin, - si intr-ajutorata de noi cu echipamente de protectie... Ma indoiesc deci, ca Moldova are un sistem de sanatate mai bun ca Germania, fiindca Germania poate fi luata mai mult in discutie acum si pentru ca a facut fata cu brio la peste 170 de mii de cazuri de Covid. Austria are mai putine cazuri si nu putem vorbi de o gestionare a cazurilor, ci de o gestionare a infectarii cu virus, care se pare ca a functionat mai bine in Austria. Austria are putin mai mult ca noi, la cazuri de Covid... Aproape de 16 mii. Austriecii au gestionat foarte bine raspandirea virusului, pe care au reusit sa o stopeze repede, nu ca la noi sau precum nemtii, care nu au reusit sa stopeze asa repede evolutia virusului. Insa, Germania are un bun sistem de sanatate si de aceea nu are o rata mare de deces, ci doar 1 din 22 de cazuri a decedat. Dar Moldova... Ma indoiesc ca au un sistem de sanatate asa de bine pus la punct, sa aiba 1 deces la 28 de cazuri...

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu