Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 24 mai 2020

România este alături de Irlanda și Elveția la cazurile de deces și stă mai bine decât Spania, Italia, Franța, Belgia și Suedia.

Pentru prima data, am realizat si un tabel cu 15 tari, cu un raport de cazuri de Covid-19. Si am pus cazurile vindecate in fata, pentru a arata in primul rand, cum stau tarile acestea cu vindecarile. Din tabel lipseste UK (pe Europa), fiindca aceasta tara nu mai raporteaza vindecari de multa vreme - si de vreo doua saptamani nu mai raporteaza nici macar cazurile active. Este dezastru, deci, in UK, daca astfel se ascund cifrele. Si tot la fel face si Olanda de vreo doua saptamani.

In fine! Pe ce avem cuprins in tabel, la cazuri vindecate, Austria sta cel mai bine, cu peste 91% din cazuri vindecate. Austria sta aproape cel mai bine si la decese, avand doar 3,88% cazuri decedate. Si, Austria, este tara care se pare ca a gestionat cel mai bine extinderea virusului, fiindca abia a depasit de 16 mii de cazuri in total. 

Pe locul doi, la cazuri vindecate, avem Elvetia, cu 91,13% cazuri vindecate, dar aceasta are un procent mai mare de cazuri decedate: 6,20%.

Pe locul trei avem Germania, cu 88,84% cazuri vindecate si 4,65% cazuri decedate. De apreciat este ca, desi nu a reusit sa gestioneze la fel de bine extinderea virusului, precum a facut Austria, Germania a gestionat foarte bine cazurile infectate, avand de peste 10 ori mai multe cazuri decat Austria si totusi a facut fata si are doar 4,65% cazuri decedate.

Locul patru este ocupat de Irlanda, cu 85,67% cazuri vindecate si 6,53% cazuri decedate. Irlanda a gestionat iarasi, destul de bine, la fel cum vom vedea si la Romania, cazurile infectate, avand un procent nu prea mare de cazuri de deces. 

Locul 5 este ocupat de Spania, dar nu neaparat pentru gestionarea crizei de Covid, ci pentru procentul de cazuri vindecate, care se ridica pana la 69,75%, in timp ce cazurile de deces se ridica la 10,16%.

Romania este pe locul sase in acest tabel, cu 62,25% cazuri vindecate, dar cu numai 6,57% cazuri decedate. Fata de Spania, Romania a gestionat mai bine cazurile infectate si vedem ca are doar 6,57%, in compratie cu Spania, care are 10,16% cazuri decedate. Si vom vedea mai jos, ca Romania a gestionat mai bine criza de Covid si cazurile infectate in special, mai bine si decat Italia si Franta.

Asadar, Italia chiar este pe urmatorul loc, pe sapte, dar si cu cazuri vindecate mai putine, adica un procent de 60,55%, dar si cu un procent peste dublu fata de Romania, adica cu 14,27% cazuri decedate.

Polonia a mai gestionat bine cazurile infectate, dar nu in privinta cazurilor vindecate, care sunt doar 42,89%, ci in privinta cazurilor decedate, care sunt doar 4,74%.La cazurile decedate, Polonia este cu doar cateva sutimi de procent mai in urma Germaniei. Germania avand 4,65% cazuri decedate.

Dupa Polonia, vine Belarus, cu 38,38% cazuri vindecate. Dar nu stiu ce sa cred despre aceasta tara, fiindca raporteaza un numar foarte mic de decese. Belarusul pare ca are cel mai mic numar de decese: 0,55%. Chiar mai mic si decat Rusia lui Putin. Nu stiu daca raportarea este facuta corect, deci!

Iar Franta, este abia dupa Belarus la cazuri vindecate, cu un procent de 35,37%, dar cu un numar foarte mare de cazuri decedate: 15,53% din totalul de cazuri inregistrate de Franta, au decedat pana la momentul acesta. Nu este tara cu cel mai mare procent de cazuri decedate, dar este pe locul doi la decese, din acest tabel. 

Belgia insa, care nu este imediat dupa Franta, inregistreaza cel mai mare procent de cazuri decedate: 16,26%. Iar vindecari, doar 26,67%. 

Pe ultimul loc in acest tabel, avem Suedia, 14,98% cazuri vindecate si 12,03% cazuri decedate. Suedia chiar este pe ultimul loc in acesta tabel, la gestionarea crizei de Covid, avand aproape un raport de 1 la 1 intre cazurile vindecate si cazurile decedate.

Acest tabel, prezinta 15 tari, unele din ele regasite si in tabelul cu raportul de cazuri, unde vedem cazurile active din fiecare tara, scrise cu GALBEN si numarul total de cazuri scris cu ROSU INCHIS. De exemplu, Germania mai are active 11.720 de cazuri din 179.986 de cazuri in total. Si Romania mai are 5.494 de cazuri active, dintr-un total de 17.857 de cazuri inregistrate.

In tabelul acesta, avem cazurile noi de infectare cu Covid-19 de ieri, in 15 tari din lume, apropiate ca suprafata de noi sau prin documente strategice, precum este SUA. Si, pentru prima data de cand realizez aceasta statistica, cu cazurile noi in cele 15 tari, Gasim Romania pe ultimul loc, cu chiar mai putine cazuri noi si decat Moldova. Italia, Spania, Germania si Franta, au scazut si ele mult in privinta cazurilor noi de Covid-19, unde vedem ca cele mai multe cazuri se gasesc la Italia, dar "multe" acestea insemnand de fapt 669 de cazuri noi. Spania a avut ieri 466 de cazuri noi, Germania 273 de cazuri noi si Franta doar 250 de cazuri noi.

La capitolul decese, pe ziua de ieri, tot SUA ramane pe primul loc, dar cu doar 1036 de decese pe ziua de ieri. UK ramane pe Europa, cu cele mai multe decese: 282, chiar daca este in scadere si in UK numaraul de cazuri decedate. Dar daca UK nu mai raporteaza decat decesele si cazurile noi de imbolnavire, nu mai stim cand tara aceasta este in revenire. Italia a avut ieri 119 decese, Spania 50, Franta 43 si Germania doar 14 decese. Romania a avut doar 10. Dar acestea 10 au fost exclusiv pe ziua de ieri. Asa ca o parte din ele, adica cele de dupa ora 13, le vom regasi in raportarea autoritatilor romane, astazi dupa ora 13. Cu alte cuvinte, 6 dintre ele, se vor regasi in comunicarea autoritatilor de astazi, de la ora 13. 

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu