Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

joi, 21 mai 2020

România a atins vârful epidemic de Covid și este pe pantă descendentă. Și a gestionat criza, mai bine decât Italia și Franța.

Foto 1

Am realizat astazi un nou raport de cazuri cu patru tari, printre care si Romania, unde Romania se afla foarte bine situata. In raport de cazuri vindecate, Romania este pe locul 2, dupa Germania, cu aproape 60% cazuri vindecate. Tot la fel este pozitionata tara noastra si in raport de decese, cu doar 6,60% cazuri decedate, dupa Germania, care are 4,63% cazuri decedate. Romania este pozitionata pe locul 3 din 4 in acest tabel, numai la capitolul cazuri active, unde mai are 33,84% cazuri din aceasta categorie. 

Germania este pe locul 1 in toate privintele in acest tabel cu raportul pe cazuri, avand si cele mai putine cazuri active si cele mai putine cazuri decedate, dar si cele mai multe cazuri vindecate. 

Italia sta bine numai la cazurile active. Doar la capitolul acesta este pe locul doi. In rest, este pe locul trei si la cazurile vindecate, fiind cu un procent sub Romania, dar si la capitolul cazuri decedate, unde are mai mult decat dublu de procent de cazuri decedate. 

Iar Franta, este pe locul patru in toate privintele. Si la cazuri active, avand inca aproape 50% cazuri active, - si la cazuri vindecate, unde doar aproape 35% dintre cazuri sunt vindecate, dar si la cazurile decedate, unde a trecut de 14% din cazuri. 

Iar mai jos avem si un grafic cu evolutia Covid-19 in Romania, realizat pe perioada 31 Martie - 20 Mai, unde observam si panta descendenta, pornita de undeva de la 10 Mai. Adica, pare ca am atins varful epidemiologic si am inceput sa scadem. Speram insa sa nu mai explodeze din nou, din cauza unor iresponsabili care vor proteste de strada acum! Proteste de strada, ca sa dea jos dictatura prostiei din capul lor, ca nu este nicio dictatura, ci doar masuri de protectie, pentru a scapa cat mai repede si mai fara multe pagube, din aceasta pandemie de Covid-19.

Dar ca sa va explic, pentru ca poate nu toata lumea intelege ce este cu liniile acestea din grafic, linia cu negru este linia de trend, care este doar o linie dreapta, in fnctie de care putem vedea in clar evolutia dupa cifre a Covidului, iar linia cu galben este evolutia pe cifre. Pe linia galbena, deci, observam cursul virusului, iar pe cea neagra doar ne ghidam ca sa vedem cand scade sau cand creste cea galbena. 

Citind graficul acesta, vedem ca incepand cu 10 Aprilie, linia galbena este in crestere si taie linia de tren si trece deasupra ei, care inseamna ca atunci am inceput sa fim noi in crestere masiva. Si ne-am mentinut asa pana undeva in jurul datei de 10 Mai, cand dupa 10 Mai linia galbena a taiat din nou linia trendului si a trecut sub ea, cu tendinta de scadere serioasa. Vedem ca se duce multisor in jos, sub linia de trend. Speram sa avem in continuare scadere si sa se departeze si mai mult linia galbena, care este linia evolutiei virusului, de linia neagra, care este linia de trend.
Foto 2

Sursa date tabel Foto 1: Worldometer.

2 comentarii:

  1. Pai daca avem presedinte un neaMT NORMAL CA NE AFLAM LANGA GERMANIA. Imaginati-va ca -am fi avut pe rusofilul Dragnea. Ne aflam IN STATISTICA LANGA RUSIA LA LOCUL CODAS

    RăspundețiȘtergere