Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 10 mai 2020

În România, în timp ce 7 pacienți se vindecă, unul moare, din cauza Covid-19. Ieri însă, au fost înregistrate scăderi de decese

Incepem astazi cu un raport de cazuri, cam cum ne-am prezenta noi, ca tara, in raport cu alte tari, in raportul dintre decese si vindecari de Covid-19. 

Asadar, pe tabelul acesta, noi suntem chiar in mijloc, cu un raport de 1 din 8 pacienti infectati cu Covid-19 decedeaza. Cel mai bine in acest tabel, se pozitioneaza Turcia, cu 1 pacient infectat cu Covid-19 din 25 decedeaza. Bineinteles, mai sunt si alte tari care stau foarte bine in acesta raport si pe care nu le-am inclus in tabel, fiindca nu puteam cuprinde alte tari importante care stau mai prost. Asadar, din ce am urmarit, foarte bine la acest capitol stau si Austria si Belarus, care sunt undeva la 1 decedat din peste 40 de pacienti infectati care se vindeca.

Romania are un raport de 1 din 8, ceea ce inseamna ca un pacient moare in timp ce altii 7 se vindeca. Cel mai prost stau tarile din coloana de jos, unde vedem ca unul din 4 sau din 3 pacienti moare, in timp ce ceilalti 3 sau dou pacienti se vindeca. Si aceste tari sunt Italia, USA, Franta, Portugalia, Belgia... Tari cu renume. Si totusi, in Franta, de exemplu, 1 pacient moare si 2 se vindeca, din acest virus periculos.

Trecem acum la noile cazuri inregistrate ieri, unde observam ca USA ramane pe la 25 de mii de cazuri noi, Rusia tot la 10 mii, UK este tot in jurul a 4 mii, Spania mai scade putinel, Turcia la fel, chiar si Italia, care se apropie de 1100 de cazuri noi, Germania scade iar sub 1000, la fel ca si Franta.

La capitolul vindecari, USA a trecut de 14 mii ieri, Rusia a ajuns si ea la peste 5 mii, Spania este si ea aproape de 5 mii... Numai Turcia si-a pierdut antidotul, ca vad ca a scazut la 3 mii, dupa ce, vreo saptamana, numai in jur la 5 mii avea. 

Iar la capitolul decese, cel putin pe zona europeana din tabel, lucrurile arata destul de bine. Au fost inregistrate scaderi de decese cam in toata zona. Numai Moldova s-a gasit sa se puna "Gica-contra" si sa inregistreze crestere de decese ieri, cand nu numai zona europeana din tabel, ci toate celelalte tari au inregistrat scaderi... Numai Moldova s-a gasit sa fie contra. 

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu