Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 9 mai 2020

România este pe aceeași treaptă cu Germania la testare, uzând de 16 teste pentru descoperirea unui caz nou de Covid-19

Incepem astazi, cu un raport de tara, cu cate teste "risipeste" fiecare tara, in raport cu cazurile de Covid-19 descoperite. Si avem aici, pe primul loc, Danemarca, cu 29 de teste utilizate sau facute, pentru descoperirea unui caz nou de Covid-19. Asadar, Danemarca are cea mai mare rata de testare. Dupa Danemarca, la un scor foarte apropiat acesteia, pe locul doi, avem Polonia, cu 28 de teste pentru un caz nou de Covid-19. Noi, Romania, suntem pe aceeasi treapta cu Germania, folosind 16 teste pentru descoperirea unui caz nou de Covid-19. In urma noastra, sunt tari precum Italia, Belgia, Franta, UK, Spania si chiar USA. Asadar, indemnul multora cu "Testati! Testati! Testati!" facut catre autoritati, este unul prost, fiindca Romania chiar testeaza. Dar daca nu ies cazuri la ele, este o alta problema! Ca la noi, aceasta este "problema", ca se testeaza dar nu ies cazuri. Uite, de exemplu, americanii au peste 8 milioane de teste facute; dar la ei ies cazuri noi mereu. La ei iese un caz nou la 6 teste. Daca la noi iese un caz nou la 16 teste, cine este vinovat? Eu zic ca este bine ca la noi nu prea ies cazuri noi multe! 

Zicea Dragos Patraru la Prima Tv, preluand acelasi mesaj cu "Testati!...", ca la noi nu se vrea a se testa, ca sa nu iasa cazuri multe... Breee, nea Patrarule, putina matematica nu strica niciodata! Uite, ca Romania testeaza la fel ca si Germania! Va puteati voi imagina sa fim noi pe aceeasi treapta cu Germania vreodata la ceva? Si uite ca suntem! La testari. USA are o rata de testare mult mai mica. La ei, este posibil ca sa iasa un caz nou la 3 teste, tinand cond ca se mai testeaza si de doua ori si se mai testeaza si vindecarile... Romania testeaza destul de bine. Bineinteles, nu suntem noi Danemarca, sa facem aproape 300 de mii de teste pentru 10 mii de cazuri de Covid-19. Asta este!

Bun! Dar sa trecem acum si la ultimele date despre cum a mai evoluat Covidul prin lume, pe ziua de ieri: 
Asadar, Rusia scade inapoi la peste 10 mii de cazuri pe zi, de la peste 11 mii. Oricum, este o scadere micuta, de cateva sute de cazuri noi. Apoi, UK, Spania, raman la acelasi nivel. Italia si Germania mai scad putin, iar Franta se ridica din nou la peste 1200 de cazuri pe ziua de ieri. 

La capitolul vindecari, Turcia pierde elixirul sau ce-o fi fost el, ca a scazut de la aproape 5 mii de cazuri vindecate pe zi, la putin peste 3400. In rest, Spania are aproape 4500 de cazuri vindecate ieri, USA 6353, Rusia 2805 si Italia 2747 de cazuri vindecate. 

La capitolul decese, USA mai scade cu vreo 600 de decese fata de alaltaieri, UK mai creste cu aproape 100, Italia mai scade cu vreo 41 de cazuri, iar Franta mai creste cu vreo 65 de cazuri. Spania mai creste si ea cu vreo 16 cazuri de deces fata de alaltaieri. 

Romania a transmis ieri 35 de decese. Asa de multe, fiindca au mai gasit si alte decese neraportate. Vezi mai mult pe Stiri Oficiale

Sursa: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu