Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

miercuri, 6 mai 2020

270 de cazuri noi și 334 de vindecări noi de Covid-19 în România, în ultimele 24 de ore. Crește însă și testarea.

270 de cazuri noi, atat a mai inregistrat Romania in perioada 5 Mai ora 13:00, 6 Mai ora 13:00. O scadere de 55 de cazuri fata de ieri. Numai de am merge noi numai asa, in scadere usoara, dar fara alte cresteri, in alte zile. In total, Romania a ajuns sa inregistreze 14.107 cazuri de Covid-19, dintre care 5788 sunt deja vindecate si 858 pana la aceasta ora au decedat. Deci, cazuri active ar mai fi 7461 din toate cele 14.107. In procente, ar insemna ca 52,89% din cazuri mai sunt active si 47,11% sunt finalizate cumva. Cele mai multe dintre cele incheiate sau finalizate, sunt vindecari: 41,03% din cazuri. Iar 6,08% sunt cazuri care s-au incheiat cu deces. Aceasta ar insemna, ca Romania are o rata de deces, in momentul de fata, de 1 deces la 7 cazuri vindecate.

La capitolul vindecari, Romania a inregistrat din nou o crestere frumoasa astazi, de la 185 de cazuri cat a inregistrat ieri, pana la 334 de cazuri cat a inregistrat astazi. O crestere cu 180,54% fata de ieri. 

Despre capitolul decese, nu pot vorbi acum, fiindca acelea se raporteaza pana la miezul noptii. Momentan, pe ziua de astazi, pana la aceasta ora, avem inregistrate 17 decese. Numai pe ziua de azi, pana la ora la care scriu aceasta postare. Ora 20.

La capitolul teste, Romania a crescut serios testarea si tare ma tem ca zilele urmatoare vom vedea si rezultate mai urate din cauza aceasta, fiindca niciodata Romania nu a testat aiurea, ci dupa o testare mai mare a venit si rezultate mai urate. Si spun aceasta nu pentru ca nu avem rezultate mai urate fiindca nu se testeaza mai mult, ci fiindca Romania testeaza mai mult pe suspiciuni. Si daca suspiciunile de Covid au fost astazi de aproape 11 mii de cazuri, fiindca mai punem la socoteala si cazurile declarate vindecate, pe care s-au mai utilizat niste teste, atunci tragem concluzia ca au fost mai multe suspiciuni in ultimele 24 de ore. Sa dea Dumnezeu sa fie numai suspiciuni si sa nu se confirme cazuri mai multe, ci dimpotriva, din ce in ce mai putine!

Statistic vorbind, acum, in raportul cazuri noi, teste noi, pe ultimele 24 de ore, desi tot mentionez mereu, ca acest raport este doar simbolic si nereprezentativ pentru noi, ci doar in raport cu alte tari, totusi, in acest raport se pare ca s-au folosit 41 de teste la un caz nou. Dar acest raport, cum spuneam, nu are vreo legatura neaparat cu ce s-a intamplat in ultimele 24 de ore. Pentru testele recoltate in ultimele 24 de ore, rezultatele poate vor veni si in 48 de ore, adica si poimaine. Asa ca vom vedea rezultatele zilele urmatoare. Aceasta este doar o statistica de raportare la alte tari. 

Apoi, in raportul teste - populatie, desi este tot doar o statistica, pare ca am ajuns la un raport de 1 din 105 persoane testate in tara asta. Statistic vorbind. 

Iar mai jos, avem graficul cu evolutia Coronavirusului Covid-19 in Romania, de la 1 Mai pana astazi, 6 Mai.


Sursa: Facebook M.A.I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu