Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

joi, 21 mai 2020

Când vrei să joci teatru la ușa Kaufland și nu-ți iese piesa! Acesta este de fapt adevărul cu cele întâmplate.

Foto: Facebook Ionut Ghita.

Dupa ce am vizionat intreg filmul cu acesti actori din imaginea de mai sus, am realizat cat de bine a fost pusa in scena aceasta piesa de teatru, dar care nu a avut rezultatul mult dorit de regizor si de scenarist. 

Acum, nu stim cine este scenaristul si nici cine este regizorul, dar avem doi actori si un cameraman. 

Domnii actori, cum bine spunea si CTP la Digi24, au venit foarte pregatiti pentru cumparaturi, cu toata legislatia in vigoare si cu Constitutia tarii. Dar, in acelasi timp, ii vedem fara masti la gura, ceea ce este o incalcare a legii starii de alerta, care nu permite nimanui sa intre intr-un spatiu inchis fara masca la gura. 

Dar, cum bine remarca si CTP, scena aceasta a fost pusa la cale spre a se derula afara, unde oamenii nu aveau nevoie de nicio masca si, fara a fi nevoiti sa intre in supermarket. Ce sa mai?! Piesa de teatru in toata regula, dar care nu s-a lasat cu rezultatul asteptat de protagonistii piesei, ci s-a lasat doar cu niste amenzi frumusele pentru actori. Vreo 1500 de lei pentru domnul actor si vreo 2500 de lei, daca am inteles eu bine, pentru doamna actrita, fiindca tot venea ea cu toate legile si Constitutia si alte conventii de la Venetia. 

De ce s-a dorit punerea in scena a acestei piese? Pentru a crea zanzanie in tara si a instiga la revolta impotriva deciziilor autoritatilor statului, in primul rand. 

Altfel, as traduce aceasta piesa de teatru, intr-un stil mai ironic, in felul urmator: 

Familia Icsulescu a mers acasa la ma-sa si la tac-su si la usa casei i-a intampinat doi gardieni, care n-au vrut sa-i lase sa intre in casa la ma-sa si la tac-su, pana nu le vor smulge temperatura de pe ei. Si ei, familia cu pricina, s-au revoltat nevoie mare, ca n-au fost lasati sa intre in casa parinteasca, fiindca nu s-au lasat jumuliti de temperatura. 

Frumos, nu? Daaa! Bineinteles! 

De parca actorii astia mersesera acasa la ma-sa si la tac-su, cand au mers la Kaufland... Bai actori de doi lei, voi nu intelegeti ca supermarketurile si magazinele sunt private? Acolo, daca nu le place de moaca voastra, nu va lasa sa intrati! Sa va fie clar! Sunt private si fac ce vor cu ele si dau voie cui vor, ca sa intre in interiorul lor. Da? Deci, retineti asta si lasati gargarageala, ca, vezi Doamne, nu va lasa sa intrati, fiindca voi nu vreti sa va citeasca temperatura. Dar bineinteles ca v-ar fi lasat sa intrati, daca ati fi avut masca si v-ati fi lasat sa vi se citeasca temperatura. Nu va interziceau. Dar voi ati facut pe desteptii la poarta unui privat, uitand ca nu aveti niciun drept sa faceti pe desteptii, fiindca sunteti la usa, de fapt, nu la poarta, unui privat. Si, acolo, la usa privatului, daca vreti sa intrati inauntru, trebuie sa va supuneti regulilor privatului. Daca nu, "out!". 

Dar actorii acestei piese prost regizate, exact acest lucru au uitat sa-l ia in considerare: Ca merg la usa unui privat. Ca ei nu mergeau acolo la primaria Sectorului 5, care este o institutie publica, ci la un supermarket privat. Si daca supermarketul privat vrea sa intri in interiorul lui numai in papuci si cu pantaloni scurti de culoare albastra si tricou maro, daca vrei sa intri acolo, va trebui sa te imbraci astfel si sa te incalti astfel. Sunt cerintele lor, sunt privati si fac ce vor inauntru. 

Pai cum, te duci tu la usa unui privat si vrei sa intri in cladirea lui, dupa poftele tale si cum te taie pe tine capul? El, privatul, totusi nu iti cere nimic altceva, ci doar sa respecti niste reguli sanitare de bun simt, pentru ca, la o adica, sa nu se contamineze cineva in interiorul cladirii si pe urma aceluia si mai multi. 

Sa ne imaginam ca ar intra un om bolnav de Covid intr-un supermarket ca acela: Intr-o zi se pot imbolnavi acolo mii de oameni si inclusiv persoanele de la casa. In maxim 5 zile supermarketul este nevoit sa se inchida, dar in acelasi timp se imbolnavesc si mii de persoane in toate aceste zile, pana se descopera ca supermarketul a fost contaminat si la fel si persoanele de la casa. 

Asadar, regulile privatului sunt totusi foarte normale si de buna credinta, chiar daca ar putea face si ce spuneam eu. Dar ei nu fac, fiindca au nevoie sa faca vanzari, nu sa faca mofturi. Insa, cand vine vorba de sanatatea oamenilor, este mai bine sa nu dea voie la 3-4-5 nebuni care nu vor sa se supuna si sa respecte regulile impuse de starea de alerta declarata de Guvern cu girul Parlamentului, nu numai de mofturile unui supermarket privat, atunci este bine sa te supui, daca chiar ai interesul sa faci cumparaturi si nu scandal!

Asa! Si uitasem! Doamna actrita tot striga intr-una, ca temperatura trebuie sa i se ia intr-o camera separata, fiindca este ceva intim... Serios, doamna actrita? Dar de unde trebuia sa va ia temperatura, de era asa de intim? Din cate vedem pe film, temperatura se lua de la gat sau de pe frunte, nu din alte locuri intime ale trupului... Adica, daca dumitale nu ti se parea atat de intim sa mergi cu fruntea descoperita, atunci mi se pare la fel de normal ca nu era nici asa de intim sa va citeasca temperatura de pe frunte. Nu? Sau ati fi vrut sa vi se ia temperatura din alta parte, de doreati atat de mult o camera?!

3 comentarii:

  1. Nu stiu cine a scris tinpenia de mai sus,dar,daca nu-i place moaca mea nu ma lasa sa intru?Asa si ungurii,nu stim ungureste nu ne servesc!Sintem in Romania ce fel de stire e asta!!!Nu-s de acord cu ,,actorii",nici cu interventia politiei,dar cine a scris tinpenia asta....Iar politia,daca erau vreo doi ,,jupini"din Tandarei,sau doi ,,extraterestrii"din P Victoriei cu spatele asigurat de psd,le pupau picioarele!Apropo!Ciolacu,Tariceanu,Ponta etc de ce nu-s amendati?Numai ,,prostimea"trebuie sa respecte legile tarii?Ei au liber la furat,liber la a nu purta masca,miine-poimiine la...ucis!Pt ca pot!

    RăspundețiȘtergere