Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 28 martie 2020

SUA depășește 100 de mii de cazuri de COVID-19. Germania se apropie și ea de 7000 azi. Italia se apropie de 1000 de decese, tot numai azi.

Foto: Știrile M.
UPDATE SUA: Pana la ora 24, ora Washingtonului, SUA inregistrat un numar total de cazuri de Coronavirus, de 104.126 de cazuri, dintre care, 19.691 de cazuri numai pe ziua de vineri, 27 martie 2020. Adica ieri pentru noi. La ei, inca mai este "azi" in mare parte din SUA, insa contorul a fost resetat deja, ceea ce inseamna ca noile cazuri se socotesc pe ziua de azi la noi, adica pa sambata. In ce priveste decesele, SUA a inregistrat un total de 1696 de cazuri in total pana la resetarea contorului, ceea ce inseamna ca pe ziua de ieri, in SUA au fost inregistrate 396 cazuri de deces pe ziua de ieri.

Asadar, din cate se poate vedea si din graficul realizat de mine mai sus, Statele Unite ale Americii a ajuns si chiar a trecut de 100 de mii de cazuri de COVID-19 inregistrate pana la aceasta ora. Reamintim ca azi-dimineata la ora resetarii contorului de pe Worldometer, SUA avea 85.435 de cazuri confirmate pana la acea ora. Acum, dupa 17 ore de la resetarea contorului, SUA a mai inregistrat din nou, pe ziua de azi, peste 15 mii de noi cazuri de Coronavirus si a ajuns la 100.972 cazuri pana la ora 17, ora Washingtonului. Pana la aceasta ora, SUA a inregistrat si 262 de cazuri de decese, ajungand astfel la un numar total de decese de 1557. Ce sa mai spunem de SUA in clasament, fiindca este lider mondial si european, trecand de 100 de mii de cazuri de COVID. 
Foto: Știrile M. Captura de ecran de pe Worldometer

Trecand la Europa, nu putem trece fara sa observam ca si Italia se tine tare de SUA, deocamdata, detronand si China de pe locul 2 si trecand Italia pe locul 2 mondial si mentinandu-se si pe locul 1 european, inregistrand si astazi 5909 cazuri noi de COVID-19, in scadere cu peste 1000 de cazuri fata de ieri. La capitolul decese, Italia a inregistrat astazi un record absolut: 919 decese. Astfel, Italia este numarul 1 mondial - si este de multa vreme asa, la capitolul decese. Numarul total de decese inregistrat de Italia pana acum, este de 9134. Si numarul total de cazuri de COVID-19 inregistrate de Italia pana acum, este 86.498. O rata de peste 10% a mortalitatii, in raportul dintre cazurile total inregistrate si cazurile totale de deces. Italia, desi este situata pe locul doi in lume si pe locul intai in Europa la numarul de cazuri totale inregistrate, totusi, pe ziua de azi, la numarul de cazuri inregistrate astazi, este pe locul trei, dupa Spania si Germania.

Pe locul trei in lume, este acum China, cu 81.340 de cazuri confirmate cu Coronavirus si 3292 de cazuri de deces. 

Pe locul doi in Europa si locul patru in lume, avem Spania, care astazi a inregistrat 6499 de cazuri noi de Coronavirus, situindu-se insa pe primul loc la numarul de cazuri inregistrate pe ziua de azi. La capitolul decese, Spania a mai crescut si astazi numarul celor decedati din cauza Coronavirusului, cu 575 de cazuri, ajungand si Spania la numarul total de decese de 4940, situandu-se pe locul doi in Europa si in lume, la acesta capitol. Numarul total de cazuri confirmate cu Coronavirus in Spania a crescut cu ziua de azi, pana la 64.285 de cazuri. 

Pe locul trei in Europa si pe locul cinci in lume la numarul total de cazuri confirmate pana acum, avem Germania, care a mai inregistrat si astazi 6933 de cazuri noi de Coronavirus si se situeaza astfel pe clasamentul pentru cazurile inregistrate astazi, pe locul doi in Europa. Iar la capitolul decese, Germania a inregistrat astazi 75 de cazuri, ajungand la un numar total de 342 de decese de la izbucnirea pandemiei in Germania. Astfel, Germania se afla pe locul 9 in lume si pe 7 in Europa, la capitolul decese. Numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate in Germania pana astazi, s-a ridicat pana la 50.871 de cazuri.

Pe locul patru in Europa si pe locul sase in lume la numarul total de cazuri confirmate pana acum cu Coronavirus, avem Franta, care a mai inregistrat si astazi 3809 cazuri noi de Coronavirus si 299 de decese. In total, Franta a inregistrat 1995 de cazuri de deces, situandu-se astfel pe locul 5 in lume si pe locul trei in Europa. Dupa numarul de cazuri noi de Coronavirus inregistrate astazi de Franta, se plaseaza pe locul cinci in lume si pe locul patru in Europa. Iar numarul total de cazuri confirmate cu Coronavirus inregistrate de Franta, s-a ridicat astazi pana la 32.964. 

Pe locul cinci in Europa si pe locul opt in lume, la numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, avem Marea Britanie, care a mai inregistrat si astazi 2885 de noi cazuri de Coronavirus si 181 de decese noi. Astfel, Marea Britanie se situeaza pe locul patru la numarul de cazuri noi de Coronavirus inregistrate pe ziua de azi. Iar la capitolul decese, Marea Britanie a inregistrat in total 759 de cazuri de deces, situandu-se pe locul 7 in lume si pe locul 4 in Europa, la capitolul decese. Dupa numarul de cazuri noi de Coronavirus inregistrate azi, Marea Britanie se plaseaza pe locul sapte in lume si pe locul cinci in Europa. Iar numarul total de cazuri confirmate cu Coronavirus inregistrate de Marea Britanie, care o si pozitioneaza pe locul cinci in Europa si pe locul opt in lume, este de 14.543 de cazuri. 

Pe locul sase in Europa si pe locul noua in lume, la numarul total de cazuri de Coronavirus inregistrate pana acum, avem Elvetia, care a mai inregistrat si astazi 1117 cazuri noi de Coronavirus si 39 de decese. Toate cazurile de deces inregistrate de Elvetia pana acum, sunt 231; astfel Elvetia se situeaza pe pozitia a unsprezecea in lume si pe pozitia a opta in Europa la capitolul decese. Iar la numarul de cazuri de Coronavirus confirmate astazi, Elvetia se afla pe locul sapte in Europa si pe locul 10 in lume. Numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate in Elvetia, este de 12.928.

Pe locul sapte in Europa si pe locul unsprezece in lume, dupa numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, avem Olanda, care a mai inregistrat si astazi 1172 de cazuri noi de Coronavirus si 112 cazuri de deces. Astfel Olanda se situeaza pe locul 8 in lume si pe locul 5 in Europa la capitolul decese, inregistrand un numar total de 546 de decese de la izbucnirea pandemiei in Olanda. Iar numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pe teritoriul Olandei, s-a ridicat astazi pana la 8603 cazuri. 

Pe locul opt in Europa si pe locul doisprezece in lume, dupa numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, avem Austria, care a mai inregistrat si astazi 748 de cazuri noi de Coronavirus si 9 decese. La capitolul decese, Austria a inregistrat in total 58 de cazuri si se afla pe locul 17 in lume la numarul total de decese si pe locul 12 in Europa. Dupa numarul de cazuri de Coronavirus confirmate astazi, Austria se afla pe locul 10 in Europa. Iar numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum in Austria, care o plaseaza pe pozitia a opta in Europa si pe pozitia a doisprezecea in lume, este 7657 de cazuri. 

Pe locul noua in Europa si pe locul treisprezece in lume, dupa numarul total de cazuri confirmate cu Coronavirus pana acum, avem Belgia, care a mai inregistrat si astazi 1049 de cazuri noi de Coronavirus si 69 de decese. In total, Belgia a inregistrat 289 de decese, pozitionandu-se astfel pe locul zece in lume si pe locul sapte in Europa, dupa numarul total de decese. Iar dupa numarul de cazuri noi de Coronavirus confirmate astazi, Belgia se afla pe locul unsprezece in lume si pe locul noua in Europa. Numarul total de cazuri de Coronavirus inregistrate de Belgia pana acum, a ajuns la 7284 de cazuri.

Pe locul zece in Europa si pe locul paisprezece in lume, dupa numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, avea Turcia, care a inregistrat astazi si un record de cazuri doi de Coronavirus: 2069; si 17 decese. In total, Turcia a inregistrat 92 de decese, situandu-se astfel pe locul 13 in lume, pe aceeasi pozitie cu Brazilia si cu Suedia, - si pe locul 9 in Europa, alaturi de Suedia, dupa numarul total de decese. Dupa numarul de cazuri noi de Coronavirus inregistrate astazi, Turcia se afla pe locul opt in lume si pe locul sase in Europa. Iar numarul total de cazuri inregistrate de Turcia, s-a ridicat astazi pana la 5698.

Si facem astazi o exceptie si trecem pana la locul unsprezece in Europa si pe locul cincisprezece in lume, dupa numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, unde avem Portugalia, care a mai inregistrat si astazi 724 de cazuri noi de Coronavirus si 16 decese. In total, Portugalia a inregistrat 76 de decese de la izbucnirea pandemiei, situandu-se astfel pe locul 17 in lume si pe locul 10 in Europa, dupa numarul total de decese. Iar dupa numarul de cazuri noi de Coronavirus confirmate azi, Portugalia se afla pe locul 12 in lume si pe locul 11 in Europa. Numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate in Portugalia de la izbucnirea acestei pandemii si acolo, se ridica la 4268 de cazuri.

Trecem acum si pe la Polonia si aflam ca a mai inregistrat si astazi 168 de cazuri noi de Coronavirus si niciun deces. Astfel, Polonia a inregistrat un numar total de 1389 de cazuri de Coronavirus de la inceputul pandemiei in Polonia. Dupa numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, Polonia se afla pe locul 29 in lume si pe locul 18 in Europa. Iar dupa numarul de decese, Polonia inregistrand un total de 16 decese, se situeaza pe locul 36 in lume si pe locul 16 in Europa. 

Ajungem si la Romania noastra cea draga, care a mai inregistrat si astazi 263 de cazuri noi de Coronavirus si 3 decese. Astfel Romania a inregistrat un numar total de 26 de decese, situandu-se pe locul 26 in lume si pe locul 15 in Europa. Iar dupa numarul total de cazuri de Coronavirus confirmate pana acum, Romania inregistrand 1292 de cazuri de Coronavirus, se plaseaza pe locul 32 in lume si pe locul 17 in Europa.

Rusia, se tine si ea tare sa nu ne piarda din vedere si a mai inregistrat si ea astazi 196 de cazuri noi de Coronavirus si un deces. Astfel, Rusia a inregistrat (oficial, ce-i drept), doar 4 decese in total pana acum si n-am sa ma obosesc sa fac un clasament pentru asta, ca ma plictisesc. Iar in ce priveste numarul total de cazuri de Coronavirus inregistrate pana acum (oficiale) de Rusia, inregistrand pana acum 1036 de cazuri confirmate cu Coronavirus, se plaseaza pe locul 38 in lume si pe locul 19 in Europa. 

Iar fratii nostri moldoveni, au mai inregistrat si ei astazi 22 de cazuri noi de Coronavirus si un deces. Astfel, Moldova a inregistrat in total 2 decese si nici atat n-am sa ma pun acum sa-i plasez intr-un clasament, fiindca ar fi si mai multa plictiseala. In ce priveste numarul total de cazuri confirmate cu Coronavirus in Moldova, unde au fost inregistrate 199 de cazuri in total, mai putine decat a inregistrat Romania numai azi, Moldova se plaseaza pe locul 81 in lume si pe locul 33 in Europa.

Si, cam atat si pentru ziua de azi, cu privire la Coronavirus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu