Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

duminică, 16 iunie 2019

Patriarhul Daniel reacționează: "Vreți să fie impozitată biserica? Tot voi veți plăti și impozitul acesta, din buzunarele voastre!"

Sursa foto: antena3. ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a decis să răspundă internauților, care cer pe rețelele sociale, impozitarea bisericii și a tuturor cultelor religioase.
Domnia sa spune, printr-un comunicat remis către redacția Știrile M, că este REVOLTĂTOR, ceea ce cer oamenii și că aceasta se va răsfrânge tot asupra lor.
Iată comunicatul primit la redacție: 
”Încep acest comunicat, fiind foarte supărat și intrigat, ca să nu spun nervos dea-dreptul (că nu-i stă bine unui Preafericit aceasta), cu o revoltă foarte mare, la adresa acelor internauți de pe rețelele sociale, care cer impozitarea cultelor religioase, spunându-le foarte FRANC: 
”Bine măi frații mei iubiți, voi nu știți vorba aceea: ”Dai în mine, dai în fabrici și uzine”? Să știți dar, că dacă voi cereți impozitarea cultelor religioase, adică și a Bisericii Ortodoxe Române, care este majoritară în România, vă anunțăm, că vom plăti tot din buzunarul vostru! 
Dar voi nu știți că tot din buzunarul vostru trăim și noi? Cum cereți să fim impozitați? Adică, cereți să fim impozitați tot din ce ne dați voi??? Dacă este așa, atunci vă vom mări și noi taxele pentru înmormântări, pentru botezuri, pentru cununii, pentru alte și altele, ca să putem trăi și noi cumva! Și deci, tot voi veți plăti și impozitul pe care îl cereți să ni-l ia statul!” 
Pe de altă parte, Preafericitul Daniel, a mai spus că este dispus să recurgă și la alte metode, dacă va fi nevoie, cum ar fi: biletul de intrare la sfânta liturghie și biletul de vizitat mănăstiri și sfinte moaște. 
Domnia sa a spus: ”Ne gândim serios, la implementarea unui proiect electronic cu casă de marcat, fiindcă tot suntem acuzați că fugim de aceasta. Așadar, ne gândim să punem o taxă de participare la sfânta liturghie, unde va putea participa numai cei care plătesc biletul la intrare și vor primi un bon de plătitor. Apoi, pentru cei cărora le place să viziteze sfinte moaște și să facă o scurtă rugăciune sau pentru cei cărora le place să meargă la mănăstiri, vom implementa un program informatizat, electronic, unde fiecare vizitator își va putea cumpăra biletul din timp și rezerva un loc la mănăstire, pe internet, la fel ca și cu biletele de tren sau de avion. Bineînțeles, vor fi mai scumpe acele bilete, dar zicem noi, că merită toți banii, fiindcă va avea fiecare locul lui la mănăstire și se va simți bine.” 

#umor #fakenews #rosiatoday

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu