Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 12 octombrie 2019

Sondaj antena3.ro: Cumpănașu pe locul 1 și Dăncilă pe 2. Dar la abia 21-22%. Participă și tu la sondaj!

ȘTIRE OPINIE

Foto: Stirile M (capturta foto site-ul antena3.ro)

Antena3.ro a initiat un sondaj cu cititorii si vizitatorii site-ului, cu privire la votul din primul tur al alegerilor prezidentiale, de pe 10 Noiembrie a.c., iar rezultatele sunt surprinzator de surprinzatoare. 

Pe primul loc, pana la momentul captarii de imagine, conducea, nu la distanta prea mare de locul doi, Alexandru Cumpanasu, cu aproape 22%. Apoi, la aproape 21% se situa Viorica Dancila. Pe locul trei, deci, pe locul trei, Klaus Iohannis, cu aproape 14%. Apoi Theodor Paleologu pe patru, la foarte putine voturi diferenta de Klaus Iohannis, tot la aproape 14%. Mircea Diaconu, pe sondajul realizat de site-ul antena3.ro, se afla abia pe locul 5, cu aproximariv 11,4%. Iar Dan Barna abia pe locul 6, cu foarte putin peste 6%.

Sondajul nu este reprezentativ, dar semnificativ. 

Si aici, daca stam sa analizam un pic situatia, arata totusi, destul de rau pentru candidatii stangii si de cei cu orientare pesedista. Cel mai trist, din punctul lor, al candidatilor, de vedere, arata reprezentativitatea si credibilitatea Vioricai Dancila, care abia aduna aproape 21%, tineti cont, pe site-ul antenei 3. 

Dramatic este si procentajul lui Cumpanasu, care a tot incalecat pe drama Alexandrei Macesanu, nepoata de care si-a adus aminte abia cand i-a prins bine lui..., caci nici el nu trece mult de 20%; mai precis, abia ajunge la 22%. 

Mult mai dramatic este pentru candidatul sustinut de Pro Romania si ALDE, Mircea Diaconu, care si pe site-ul antenei 3, abia aduna 11,4% 

De candidatii de pe dreapta nu pot sa vorbesc, raportandu-ma la acest sondaj, desi chiar si pe acest sondaj, Iohannis tot aduna aproape 14%; deci, chiar mai mult decat aduna Mircea Diaconu. Iar Dan Barna, aduna si el chiar mai mult decat candidata patronului antenei 3, Ramona Bruynseels, care abia se apropie de 5,5%, fata de Dan Barna, care pe acest sondaj ia 6,09%. Aceasta este credibilitatea Ramonei pe site-ul antenei 3. 

In contrast, Dan Barna si Klaus Iohannis stau foarte bine in sondaje, daca si pe sondajul acesta facut in casa pesedistilor si tuturor celor de stanga, daca Iohannis are 14%, comparand cu cel mai mare procent strans de un candidat pe acest site, adica 22% ale lui Cumpanasu. 

Era de asteptat ca unul din candidatii sustinuti de televiziunile denumite "ale penalilor", sa ia undeva la 35-40%; dar nu vedem asta deloc. Dimpotriva, abia ambii candidati, care ocupa primul si al doilea loc in acest clasament, abia aduna 43%; ceea ce nu ofera sanse niciunuia dintre candidati, cand voturile se vor aduna din toate directiile. 

Candidatii din dreapta, capata voturi intr-un procent aproximativ de 34% pe sondajul realizat de antena 3, ceea ce este destul de bine, in comparatie cu candidatii sustinuti de antena 3, care abia se apropie de 66%. 

Daca vreti sa mai schimbati un pic din rezultatele sondajului, puteti participa la sondajul realizat de antena3.ro. Pentru a ajunge la sondaj, dati click aici!

UPDATE:

La aproape de miezul noptii, tot sambata, 12 Octombrie, clasamentul arata un pic modificat, fata de cel pe care l-am prezentat in mijlocul zilei. Iata-l cum arata acum, dupa aproape 12 ore:

Asadar, Viorica Dancila trece pe locul 1, dar aproape as zice ca a facut rocada cu Cumpanasu, fiindca acum are ea 22%, iar Cumpanasu a dat 2 procente inapoi. Klaus Iohannis ramane in continuare pe 3, tot cu 14%, iar apoi urmeaza Paleologu cu aproape 13%. Dupa Paleologu, vine Mircea Diaconu, care mai urca si el aproape de un procent, urcand pana la 12,11%. Iar dupa Mircea Diaconu, tot pe 6 si tot cu 6%, ramane Dan Barna.

Cu alte cuvinte, nu e mare schimbare, decat la varful clasamentului, unde Dancila trece pe locul 1, dar doar cu 22%, iar Cumpanasu scade 2% si trece pe locul doi. In rest, se cam pastreaza pozitiile. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu