Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

marți, 1 octombrie 2019

Stelian Ion: "Procurorii DIICOT l-au implorat atunci pe dl. Președinte să refuze nominalizarea domnului Felix Banilă, dar dl Iohannis nu a dat curs cererii"

Foto: Facebook Stelian Ion

Am spus mai ieri, la aparitia cererii presedintelui Iohannis adresata sefului DIICOT, de a-si prezenta demisisa din fruntea DIICOT, pe motiv ca a gestionat prost cazul Caracal, ca omul acesta chiar nu are nicio vina ca inca nu s-a rezolvat nimic si asa si este. Domnului Felix Banila, nu i se poate imputa nimic, intrucat nu el personal ancheteaza cazul, ci un alt procuror. Mai departe, ca este un domn sustinut de PSD, ca a sustinut franjurarea legilor justitiei si altele, da, sunt de acord; si pentru asta trebuie sa raspunda inaintea natiunii. Dar in cazul de la Caracal, parerea mea este ca nu are nicio vina el, intrucat el administreaza DIICOT-ul, nu face anchete. 

In fine! Acum haideti sa citim mai multe despre acest domn Felix Banila, prezentat intr-o postare pe facebook de catre deputatul Stelian Ion de la USR. De altfel nici nu conteaza de la ce partid este, ci importanta este trecerea in revista a comportamentului sefului DIICOT si cum a ajuns el in fruntea DIICOT. De aceea cred, ca vina imputata de presedintele Iohannis domnului Felix Banila este chiar una mult mai minuscula, in comparatie cu vina pe care o are insusi presedintele Iohannis de a-l fi acceptat pe domnul Banila ca sef al DIICOT. Ca de fapt aici este si marea problema, ca in atributiile sale, domnul Banila nu pare sa fi calcat pe bec, fiindca DIICOT-ul nu a ramas fara bani sau altceva care sa-i impiedice functionarea, atributii care ii sunt in gestionare, ci ii este imputat ceva ce este in responsabilitatea unui procuror de caz... Iar in anchete, seful unei institutii chiar ca si DIICOT, nu are voie sa-si bage nasul. Asadar, Iohannis ii cere demisia lui Felix Banila, asa cum am zis inca de ieri, pe un motiv neintemeiat! 

Citam acum si postarea lui Stelian Ion de pe facebook: 

"În iulie 2018 cioclul justiției românești, Tudorel Toader, îl propunea pe Felix Bănilă pentru a fi numit procuror-șef DIICOT.
Procurorii DIICOT l-au implorat atunci pe dl. Președinte printr-o scrisoare deschisă să refuze această nominalizare pentru motivul slabei pregătiri profesionale a candidatului.
Dl. Iohannis nu a dat curs acestei solicitari și, în ciuda opoziției majorității covârșitoare a procurorilor DIICOT, l-a numit în funcția de procuror-șef DIICOT. Să fie primit!

Însă, după nici două luni de la numire, dl. Bănilă lăuda în fața unei delegații a Comisiei de la Veneția, cu un aplomb care l-ar fi făcut pe Nicolicea să crape de invidie, modificările propuse de PSD la legislația penală. Adică tocmai acele orori legislative, neconstituționale, care dacă intrau în vigoare, am fi devenit oficial raiul infractorilor.
După un an, dl. Felix Banila iese la rampă să se afirme, preluând cu japca dosarul asasinatului de la Caracal. Ne ține conferințe de presă în care ne face, într-un limbaj de lemn, teoria chibritului și se căznește din răsputeri până își dă adevărata măsură a profesionalismului punând polițiștii să o ia pe sus pe mama uneia dintre victime pentru a-i recolta probe biologice. Adică femeia devastată de durerea pierderii fiicei sale, ignorată cu lunile de polițiști și procurori, în loc să fie consiliată și convinsă de necesitatea administrării acestei probe, pentru că, pe bună dreptate și-a pierdut orice urmă de încredere în autoritățile statului, e amendată cu "modesta" sumă de 5.000 de lei, după care e luată cu mascați. N-aș fi vrut să scriu despre asta pentru că rolul unui politician nu este acela de a-i critica pe magistrați, dar voi face o excepție, amintindu-mi și de faptul că rolul unui procuror-șef DIICOT nu e să laude modificările legislației penale care favorizează infractorii. Acest episod este de un grotesc fără margini, te revolți când vezi atâta incompetență și lipsă de omenie. Dl. Bănilă a lipsit, probabil, de la orele de psihologie judiciară, considerând că nu îl vor ajuta în activitatea sa.
În fine, cercul se închide, într-un spectacol trist, cu iz electoral, odată cu solicitarea Președintelui de demisie adresată celui pe care, în urmă cu un an, îl numise în funcția de procuror șef DIICOT, în ciuda apelurilor disperate ale procurorilor.
Câtă asemănare cu moțiunea asta pe care ne căznim să o trecem, pentru că cineva a dorit să mai dea o șansă PSD-ului prin numirea lui Dăncilă, întruchiparea incompetenței, în funcția de premier...
În timpul ăsta foarte mulți magistrați așteaptă intrarea în vigoare a modificărilor care le-ar permite să se pensioneze mai devreme, iar proiectul de lege care poate salva de la colaps sistemul judiciar este ținut în sertare parlamentului de pesediști."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu