Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

marți, 1 octombrie 2019

Scenarii peste scenarii, paralele și neparalele cu realitatea... Ne îngropăm cu scenarii și cu sondaje false?

Foto: gazetadambovitei.ro

A trebuit sa citesc o postare pe facebook, a unui psiholog care vede lucrurile mult mai in clar, ca sa ma lamuresc si eu, ce este cu acest Theodor Paleologu, candidat al PMP la prezidentiale. 

Recunosc, pana sa citesc aceasta postare, nu vedeam decat ceea ce vede aproape toata lumea: adica, Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidentiale. Si atat. Nu m-am gandit insa, ca ar putea avea si altceva in ascunzisuri cu aceasta candidatura. 

Bineinteles, orice partid politic si orice om simplu sau mai putin simplu, are dreptul acesta de a candida sau de a avea un candidat. Pe de o parte. Pe de alta parte, se mai fac si niste socoteli. Bineinteles, ca si aici, daca este sa ne luam dupa socotelile din targ si nu dupa cele de acasa, cred ca orice votant al USR, nu va vota cu Paleologu/Basescu/PMP; iar orice votant al PMP, nu va vota cu USR! Parerea mea. 

De ce insa a cazut asa de mult in sondaje Dan Barna, dupa ultimul sondaj prezentat de Europa Fm, nu stiu! Dar este foarte posibil, cum s-a mai intamplat chiar si inainte de alegerile europarlamentare, ca sondajele sa fie doar niste facaturi. Sa ne amintim, ca si atunci, in sondaje, Alianta USR-PLUS era cotata cu 12-15%. Si a luat 22%. Unde a fost buba??? Buba a fost ca sondajele erau doar niste facaturi. 

Bineinteles, in sondajul prezentat de Europa Fm, Theodor Paleologu are doar 7%; cu doar 2% mai mult decat a avut PMP la europarlamentare. Ceea ce, nu prea demonstreaza ce spune psihologul in postarea cu pricina. Asadar, ramanem la varianta ca sondajele sunt doar facaturi. 

Nu are cum, nici Iohannis, sa ia 45% in primul tur la prezidentiale, atata timp cat PNL a scos doar 25% la europarlamentare. Adica, ai caror partide simpatizanti, vor vota cu Iohannis? Ai Pro Romania??? Sau ai PSD??? Sau ai PMP??? Sau ai USR??? Nu are cum asa ceva! 

Uite, hai sa dau eu un pronostic acum si vom vedea dupa primul tur de alegeri, cat de aproape sau de departe am fost! 
Eu zic ca Iohannis nu va lua mai mult de 33% la primul tur
Iar Barna intre 20-22%
Dancila 19-20%
Mircea Diaconu 10-11%.
Paleologu 7%.

Dar sa trecem peste asta acum si sa citim si postarea despre care va spuneam mai sus, a Psihologului Cosmin Naluca! Sau, daca vreti sa cititi postarea direct pe contul domnului psiholog, o puteti citi, dand click aici!

"Cei care nu înțelegeți cum de a ajuns Diaconu pe locul doi si Barna pe trei, ganditi-va ca Paleologu a fost aruncat în lupta tocmai ca sa-l împiedice pe Barna sa intre in turul doi. Procentele lui Paleologu sunt smulse, in mare parte, de la Barna, căci foarte multi intelectuali au căzut în plasa lui Băse-Petrov si s-au decis sa-l voteze pe Paleologu fiindcă este "un intelectual fin", "singurul care merita votat." Evident că Paleologu n-are nicio sansa sa castige, si tocmai de aceea n-are nici program si nici nu-și face campanie in restul țării în afară de București, însă scopul lui este sa-l încurce pe candidatul USR-PLUS, nu sa castige el alegerile. După cum ați văzut, "campania" lui Paleologu se rezuma la misto-uri si ironii pe Facebook, aproape toate îndreptate împotriva lui Barna. Cei care-l votează pe Paleologu, votează, de fapt, ca Dăncilă sau Diaconu sa intre in turul doi.
In acest spectru trebuie văzută si ideea cu dărâmarea guvernului cu doar o lună înainte de alegeri: Ponta si Tăriceanu vor sa o dea jos pe Dăncilă, apoi PSD-ul sa renunte la ea, sa o retragă din cursa si sa-l sustina pe Diaconu. Dacă Diaconu intra in turul doi, asa cum se speră, atunci se va putea pune de o mare alianță pe partea stângă, formată din PSD, ALDE și Pro România, alianță care va conta puternic la alegerile din 2020. Pe un astfel de scenariu, alianța USR-PLUS isi va pierde suflul, iar încrederea electoratului in aceasta alianță va scădea tot mai mult. Ar ramane PNL puternic pe dreapta, iar PSD si ALDE s-ar salva în alianța cu Pro România. Altfel spus, ar ramane tot cei vechi si corupti sa domine clasa politica din țara noastră pentru următorii patru-cinci ani, cel puțin.
In aceasta cheie trebuie înțelese atacurile zilnice si concertate la adresa lui Dan Barna. Candidatul USR-PLUS este atacat în rafală, la toate posturile tv, nu doar de sustinatori ai stangii, ci si de catre analiști care pana pe 26 mai se dădeau anti-PSD. Site-uri intregi de stiri, altfel onorabile, toacă zi de zi alianța USR-PLUS si pe candidatul ei. Se incearca sa i se creeze lui Dan Barna imaginea unui candidat nepregătit, slab, moale, fara program si fara viziune, care spune numai prostii. In realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Dan Barna este singurul candidat care merge prin tara si vorbeste cu oamenii, ii întreba ce nevoi au si le propune soluții concrete. Este singul care, cel putin pana acum, isi face campanie pe bune. Criticii de la televizor nu spun cum ar vrea sa fie Barna, sau ce ar trebui să facă, spun doar ca nu e bun si ca nu vrea sa castige. Nu vrea sa castige, auziți, pentru că nu se ia de Iohannis si nu-l critica.
Așadar, ca sa o scurtez, o viitoare guvernare a USR-PLUS, in alianță cu liberalii, tine de accederea lui Barna in turul doi. Nu este atât de important sa castige Barna prezidențialele, obiectiv aproape imposibil, cat este important sa intre in turul doi si sa scoată, astfel, candidații stângii si pe cei ai mafiei din joc. Scenariul este făcut pentru ca Barna sa nu intre în turul doi, iar pentru acest scop trag toti ceilalti, inclusiv PNL si Iohannis. Însă, mobilizarea electoratului, mai ales în marile orașe, le-ar putea da complet peste cap acest scenariu. La o prezență la vot de peste 55%, candidatul USR-PLUS intra sigur în turul doi si il va încurca serios pe Iohannis in finala."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu