Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

vineri, 18 octombrie 2019

România, țara intereselor. Sau, cum a fost sabotată Alianța USR-PLUS, ca să rămână cine trebuie la Cotroceni.

OPINIE
Foto: Știrile M

Foarte interesanta reactia opiniei publice in ultimele zile, in urma aparitiei dezvaluirilor despre candidatul USR-PLUS la prezidentiale, domnul Dan Barna!!! 

De la hot la tradator, de la turnator la puscarias, de la PSD la PNL, toti sunt ultra-speriati de grozaviile facute de Dan Barna si il ponegresc si il lovesc si ne spun ca acest personaj trebuie sa iasa chiar si din spatiul public, sa se retraga de la conducerea USR si sa mearga probabil departe, sa nu mai auzim de el... 

Na bun, avem niste dezvaluiri, inca necerte pentru mine; dar asta n-are importanta daca sunt certe sau nu pentru mine! Ce vreau sa spun, este cu totul altceva: 

Cu aceste dezvaluiri, mi-e aproape sigur, ca Dan Barna nu va mai ajunge in turul 2. Este destul de limpede. Dar de ce, tocmai PNL-ul si sustinatorii PNL, ni-l prezinta pe Klaus Iohannis, ca unicul candidat fecioara curata si demn de votat, cand si Iohannis are cu mult mai multe probleme decat Dan Barna?! 

Ipocrizia maxima a PNL-ului, nu ne face decat sa ne demobilizam iarasi de la vot si sa stam linistiti acasa, sa mancam popcorn si sa ne uitam la televizor in ziua alegerilor! Si-asa, la urma-urmei, in mandatul inca neincheiat al lui Iohannis la Cotroceni, functia de presedinte a devenit mai mult una decorativa, ca a unui secretar de primarie... Adica, si-asa functia asta nu mai are mai nicio relevanta! Deci, daca nu vom merge sa votam, nu va fi nicio paguba! Si Viorica Dancila daca va ajunge presedinte, e egal cu zero, fiindca Parlamentul legifereaza si face tara sa se dezvolte sau sa clacheze, prin legile pe care le fac. Asa ca acolo este interesul maxim! 

Dar nu pot intelege ipocrizia aceasta a penelistilor si a sustinatorilor lor, atunci cand il calca in picioare pe Dan Barna, ca si cum el ar fi anatema Romaniei, dar nu se uita in chiar propria lor curte, ca sa il vada pe Iohannis al lor, ca e mult mai afundat in mizerie decat Dan Barna... Vezi mai multe detalii despre problemele lui Iohannis aici, tot pe RISE Project

Asadar, locul doi, fiindca Dan Barna mai mult ca sigur nu va mai intra in el, va fi dezbatut intre Viorica Dancila, fiindca pesedistii isi vor vota candidatul oricum, si Klaus Iohannis cel prea adormit si mult plimbaret, care are si probleme mult mai multe decat Dan Barna! Dar fiindca asa a vrut soarta, ca Dan Barna sa fie scos cumva din jocul turului doi al prezidentialelor, fiindca era periculos pentru Iohannis, asta este, acum putem spune ca chiar a fost scos. Jocul este facut. Zarurile sunt aruncate. Si deja se stie cine va intra in turul 2. Nu arogantul de Paleologu, nici Cumpanasu, ci Viorica Dancila si Klaus Iohannis. Iar castigatorul va fi Iohannis.

Foarte multi s-au intrebat - si chiar si eu m-am intrebat, de ce Rise Project nu a scos aceste dezvaluiri despre Barna inca de anul trecut sau macar de anul acesta dar mai in urma cu cateva luni, ca sa nu mai fie Dan Barna candidatul USR-PLUS la prezidentiale?! Raspunsul este foarte simplu: Acest articol scos in campanie si nu mai inainte, ca partidul si alianta ca intreg sa aleaga un alt candidat fara probleme, este special ca sa saboteze Alianta USR-PLUS si sa nu faca nicio varza la alegerile prezidentiale, fiindca fara dezvaluirile acestea erau sanse mari sa-l dea jos pe Iohannis de la Cotroceni, fie ca era un alt candidat si nu Barna, fie ca nu apareau aceste dezvaluiri acum. Dar tocmai aceasta a si fost scoala mainii din ascuns, care a planificat jocul acesta! 

Este foarte interesant cum, la dezvaluirile despre casele lui Iohannis, nimeni nu reactioneaza, nimeni nu se mira, nimeni nu se agita, ca e vorba de furtul a vreo patru case, dar la Dan Barna s-a inflamat toata tara... Se vede dar, de pe luna, cum acest scandal urias iscat de trei zile, este de asa natura sa scoata candidatul Aliantei USR-PLUS din grafic si sa elimine periculozitatea la adresa lui Iohannis. Ca daca dezvaluirile apareau in urma cu 3 luni, Barna nu mai era astazi candidatul Aliantei la prezidentiale si pericolul la adresa lui Iohannis nu era indepartat. Asa ca o dezvaluire la timpul ei, face mai mult decat 1000 de dezvaluiri cand n-au nicio relevanta. 

Ramane dar, sa ne cam stergem la bot de visul acesta cu Dan Barna in turul 2. Mai degraba ne facem planuri de concediu pentru 10 Noiembrie, ca e clar ca Barna nu va mai ajunge in turul 2. Vom sta linistiti si vom manca popcorn, acasa, la caldurica. Vom fi inca 5 ani, cu un Iohannis si mai adormit ca pana acum. Mai ales daca electoratul Aliantei va ramane totusi pe pozitii si va vota la Parlamentare, ca sa faca oaresce alianta cu PNL pentru guvernare. Acum, depinde de cat de afectat va fi electoratul acestei Aliante, USR-PLUS, ca daca nu cumva sa fie atat de debusolat, incat sa treaca in partea cealalta, a indiferentei si a absenteismului de la vot. 

De aceea, pana si mass-media noastra, care pare a fi una numai de fripturisti, lovesc crunt in USR-PLUS, ca, daca ar putea, sa o scoata pentru totdeauna de pe scena politica, fiindca de la acestia, daca ar ajunge la putere, nu le vor da ciolane de ros. Si fiecare jurnalist infipt cu mainila pana la cot in borcanul cu miere, normal ca se teme ca de moarte, daca vine USR-PLUS la putere, ca nu va mai pupa dupa aia nici macar capacul de la borcanul cu miere, daramite sa mai stea si cu mana pana la cot in miere. Doar credeti ca degeaba este atacat asa tare acest partid mic, USR, care are abia 9% in Parlament, iar unii jurnalisti, care, prosti nu sunt, ci doar paralizati de teama ca ar putea ramane fara miere, lovesc cu forta in USR ca sa il discrediteze, numai pentru ca nu vrea sa faca majoritate cu PNL, ca sa guverneze, acum. Pai, mai desteptilor, cat face 20+9??? Face asta 51 cel putin??? Prosti nu sunteti; doar ne luati pe noi de prosti, ca asa se face jurnalismul in tara asta! Noi suntem luati de prosti, de voi, in timp ce voi stati cu mainile pana la cot in borcanul cu miere. Va stiti voi care sunteti aceia, care aveti contracte cu statul, cu guvernul, cu partidele politice, cu primariile si cu alte institutii... 

Ramaneti cu hotii vostri si stati cu mainile in borcan, pana veti ajunge niste chimvale zdranganitoare, care zdranganiti a fier mort, a tabla ruginita, fiindca voi nu informati cetateanul, nu va faceti meseria la care v-ati inrolat, ci latrati ca sa va dea voua bine, ca sa mai mancati voi o felie buna, gustoasa, in timp ce multi dintre noi ne gasim viitorul prin alte tari. 

Asa si acesti asazisi jurnalisti de la RISE, pe care nu-i acuz ca au dezvaluit despre Dan Barna, mai ales daca acuzatiile or fi si intemeiate; acuz jurnalistii de la RISE, ca nu au facut dezvaluirile acestea in urma cu cel putin 3 luni. Sau in urma cu un an... Dar nu mai mira pe nimeni, ca dezvaluirile acestea au aparut, asa cum am spus mai sus, numai cu scopul de a-l scoate pe Dan Barna din joc. 

Asta este jurnalismul de la noi! Se fac marile dezvaluiri, numai ca sa se faca sabotaje si ca sa iasa numai cine trebuie, nu cine ar vrea, poate, multa lume. Este exact ca si cu marile proiecte; in campanie, tara duduie de proiecte in derulare... Aproape peste tot vezi utilaje, care reparand drumuri, care asfaltand, care modernizand... Cum trece campania, cum putem merge si noi la culcare, ca nici presa nu mai zice nimic, nu mai vine cu dezvaluiri serioase, nici utilajele nu mai lucreaza. 

Tara intereselor. Noapte Buna, Romania! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu