Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

marți, 15 octombrie 2019

Adevărul despre Dan Barna, un joc pentru Iohannis, ca să fie sigur că va câștiga turul 2. Nimic nou sub soare.

OPINIE
Foto: Facebook Dan Barna

De ce cred eu ca articolul aparut astazi pe Rise Project referitor la Dan Barna, este doar un Fake News: 

In primul rand, asa cum bine a sesizat un cititor al articolului de pe Rise Project si comentator la articol, se vorbeste la inceputul articolului de niste grave abateri, fapte penale, fraude cu bani europeni, asta asa ca de Breaking News, dar nu mai gasesti apoi in tot articolul, nimic despre aceste presupuse fraude. Nu mai gasesti nici macar cuvantul "frauda" sau "fraude". Au pus-o la inceputul articolului ca de Breaking News, ca sa izbeasca privirile, apoi te afunzi in articol si uiti si de cuvantul "frauda" si de tot si citesti cate in luna si in stele si nu intelegi nimic, dar ramai cu cateva acuzatii in minte: "fraude cu fonduri UE, esecuri de 6 milioane de euro, Dan Barna a facut ca si Dragnea..."

In primul rand, investigatia Rise Project nu prezinta nimic concret. Nu este nimic cu "nume si prenume", cum se zice in popor. Nu e o investigatie in care sa ni se prezinte fraudele uriase despre care se vorbeste, documentele prin care s-au fraudat fondurile UE, pe care cei de la OLAF nu le-au descoperit pana acum, dar "Slava Domnului" ca le-au descoperit cei de la Rise acum!

Ni se prezinta niste documente dintr-un dosar penal al CJ Alba, cu privire la cumpararea a CJ Alba de niste aparatura, cu bani europeni... Aici, este amestecata lucrarea lui Dan Barna si a firmei lui, cu licitatia facuta de CJ Alba pentru cumpararea acelor electronice. Pai, ce treaba avea Firma aceasta care a facut proiectul de finantare cu bani europeni, cu licitatia organizata de CJ??? Daca licitatia a fost trucata, nu Firma de consultanta a lui Dan Barna a facut licitatia, ci CJ Alba! Caci CJ Alba cumpara acele electronice, nu firma lui Dan Barna!

Apoi, ca chiar uitasem de asta, jurnalistii Rise Project ne vorbesc de un presupus conflict de interese, pe bani publici... As zambi, dar blogul nu are si zambareti! Pentru cine inca nu stie sau a uitat cumva, conflictul de interese se intampla numai la firmele de stat, nu si la cele private. La firmele private, patronul poate angaja pe cine vrea si poate pune in fruntea firmei pe cine vrea; pe ma-sa, pe tacsu, pe frate-su, pe concubina sau pe copii sau nepoti... La firmele private nu exista conflict de interese. Ca sa stim despre ce vorbim. Si vorbim despre o firma privata de consultanta pe bani europeni si de o alta firma (despre care vorbesc cei de la Rise), pe care ar fi infiintat-o, nu ni se spune cine, dar ni se spune ca a fost pusa sora lui Dan Barna in fruntea ei... Ok! Si??? E o firma privata si aceasta! Unde este conflictul de interese? 

In fine! Nu mai are rost sa mai contraargumentez toate acuzatiile din articolul Rise, ca este plictisitor. Altceva vreau sa spun! Si acesta banuiesc eu, este si scopul acestui articol, venit si exact acum, mai ales ca a inceput campania electorala pentru prezidentiale, unde Dan Barna este candidat si contra-candidat cuiva: 

Articolul este special ticluit sa distraga atentia si sa nu intelegi mai nimic, cu concluzii de Breaking News la inceputul articolului, dar care nu se regasesc in continutul articolului, ca sa... Ia ghiciti, de ce a aparut acest articol acum??? Ca sa mai traga cateva procente de la Dan Barna si sa le puna in alta parte. 

Ne-am putea gandi unde, dar nu stiu daca chiar are logica ce au gandit acestia, cand au gandit acest exercitiu de murdarire a imaginii candidatului Dan Barna, la prezidentiale. De ce spun asta??? Pai am mai spus-o si cu alta ocazie: Un userist, adica un votant al USR, nu va putea, ca nu-l lasa constiinta, sa voteze cu Iohannis. De exemplu eu, daca nu votez cu Barna, nu mai merg la vot, ca pe altcineva nu am pe cine sa-l votez. Sa-l votez pe Iohannis??? Niciodata! L-am votat odata si m-a dezamagit total... nu mai vorbesc si de dosarele lui penale... Nu! Cu Iohannis nu pot vota! Adica, ar fi sa strecor tantarul si sa inghit camila, daca l-as vota pe Iohannis. 

Sa-l votez pe Paleologu??? Hai sa fim seriosi! Marioneta lui Basescu, nu o mai votez! Am votat odata o marioneta, tot a lui Basescu si dupa aia mi-a parut rau! Iar ceilalti, nu reprezinta nimic. Nici nu ma intereseaza. 

Bun! Si atunci, rezultatul acestui articol, al celor de la Rise, nu exista pentru mine, fiindca nu am altul mai bun! Daca aveam un candidat mai bun sau macar la statura lui Dan Barna, dar mai curat (sa zicem) decat Dan Barna, poate il votam pe acela. Dar acel al doilea candidat nu exista. 

Tactica aceasta de denigrare a candidatului Dan Barna, convine de minune unui singur candidat; de aceea ma si gandesc bine, daca nu chiar de acolo vine lovitura sub centura, la adresa lui Dan Barna. Si anume, lovitura aceasta, convine de minune, doar lui Iohannis. Fiindca nu Paleologu sau alt candidat va avea de castigat, caci chiar daca o parte din votantii lui Barna ar vota (sa zicem) cu Paleologu, el tot nu ar ajunge in turul 2, caci ar trebui sa voteze toti votantii USR-PLUS cu Paleologu, ca sa intre el in turul 2. Altfel, n-are sansa asta, fiindca Paleologu nu ia mai mult de 7%, chiar daca sondajele il dau la 14 sau la cat l-or mai da acum! Iar daca 1 sau 2% din votantii lui Barna migreaza la Paleologu, de castigat, castiga Iohannis, fiindca nu mai intra Barna in turul 2, ci intra Dancila. Iar o confruntare Iohannis - Dancila, convine de minune lui Iohannis. Acesta este jocul care se urmareste, cu acest articolas de pe Rise Project, ca macar un 2% sa smulga de la Barna si sa se duca oriunde... Poate sa nu se duca nicaieri si votantii aceia de 2% sa stea acasa... N-are importanta ce se face cu aceste 2 procente. Important este ca ele sa scada de la Barna, ca sa nu intre el in turul 2, ci Dancila. Ca daca intra Barna in turul 2, Iohannis si PNL-ul se tem de o infrangere, fiindca Barna are mai multe sanse sa castige turul 2 decat Iohannis, intr-o confruntare Iohannis - Barna. 

Deci, este de retinut acest lucru! 

Un comentariu:

  1. Valiza care s-a golit si trimiterea ... ce spunea oprisan a se cauta pe google in turul doi. Miroase a ciuma rosie de data asta. Dar daca Werner a vrut sa isi sacrifice pnlul, guvernul (din nou), si sa ridice psdul... doar ca sa fie sugur de inca un madat... atunci confirma ca este un ticalos. Tot ce avea nevoie botoxata acum era sa urle cum ca e al doilea om in stat. prima femeie din Romania. vai si amar de Orban.

    RăspundețiȘtergere