Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

sâmbătă, 6 iulie 2019

Prin noul Cod Administrativ, vom avea nu o singură limbă oficială în România și nici măcar două, cum se vehiculează; ci vom avea pentru toate etniile din țară.

Foto: Capital.ro

Acum, odată ce Codul Administrativ a intrat în vigoare, ne uităm lung și pieziș, fiindcă are cu el foarte multe probleme! 

Problema cea mai mare, este cea cu limba vorbită în administrația publică locală, fiindcă în comunele și orașele unde sunt mai multe etnii, cei din administrația publică trebuie să învețe limbile tuturor acelor etnii, pentru a li se adresa în limba lor. 

Se face mult caz de comunitatea de  maghiari, că li s-ar adresa lor această modificare din Codul Administrativ; dar nu este numai despre ei și pentru ei, ci și pentru etnicii rromi și pentru etnicii tătari și pentru etnicii germani și pentru toate comunitățile sau etniile din țara noastră. 

Aceasta crează mari probleme, în comunele și orașele din țară, unde sunt mai multe etnii, fiindcă cei din administrația publică, vor trebui să învețe toate limbile tuturor etniilor, din comună sau oraș. 

#știrereală #nueFakeNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu