Newslist

spotmedia.ro

PressHub

Aktual24

vineri, 16 aprilie 2021

România rămâne în continuare lider la gestionarea crizei Covid-19

 Romania se mentine in continuare pe prima pozitie la gestionarea crizei Covid-19, avand cel mai mare procent de cazuri vindecate de Covid-19, dar si cel mai mic procent de cazuri active. 
Astfel, dupa ce in urma cu doua saptamani Romania trecu inapoi de pe locul doi pe primul loc, in ultimele doua saptamani reusi chiar si sa mai recupereze din procentele de cazuri vindecate dar si din procentele de cazuri active. 

Dintre toate cele patru tari incluse in acest clasament, unde, iata, ne comparam cu tari mari si dezvoltate, Romania are cel mai mare procent de cazuri vindecate (90,7%) si cel mai mic procent de cazuri active (6,77%). La decese suntem pe locul 2, dupa Polonia, cu 2,53% cazuri decedate. Romania are un grad de infectare al populatiei, de 5,33%. Adica, atat este procentul de populatie din Romania, care a fost infectata cu acest virus.

Germania ramane in continuare pe pozitia a doua in acest clasament, la cazurile vindecate si la cazurile active, avand in prezent 88,4% cazuri vindecate si 9,01 la foarte putin de Romania. In ce priveste gradul de infectare al populatiei Germaniei, aceasta are cel mai mic procent de populatie care afost infectata cu SARS-COV-2, adica 3,68%. 

Polonia a trecut inapoi pe locul trei, dupa ce in urma cu doua saptamani trecuse pe locul patru, la gestionarea crizei Covid, avand 84,73% cazuri vindecate si 12,98% cazuri active.In privinta cazurilor decedate, Polonia este pe primul loc, cu cel mai mic procent de astfel de cazuri; adica, 2,29%. Gradul de infectare al populatiei Poloniei este de 6,23%.

Iar pe locul patru avem Italia acum, dupa ce, a stat si ea vreo doua saptamani pe locul trei iar acum a revenit pe pozitia ei, pe care o ocupa de la inceputul acestui clasament realizat de mine. Astfel, Italia are un procent de 83,64% cazuri vindecate si 13,33% cazuri active. Italia ocupa pozitia a patra in toate privintele, avand si cel mai mare procent de cazuri decedate: 3,03%. Iar gradul de infectare al populatiei Italiei este de 6,34%.

Mai jos avem graficul cu evolutia cazurilor noi de Covid-19 in ultimele doua saptamani in Romania.

Mai jos avem si graficul cu evolutia cazurilor active de la inceputul anului si pana ieri, cuprinzand si evolutia pe ultimele doua saptamani.

Si in cele din urma, avem graficul cu evolutia in procente a cazurilor vindecate in Romania, de la inceputul acestui an si pana ieri, cuprinzand inclusiv evolutia pe ultimele doua saptamani.


Sursa cifre: Worldometer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu